• Per. Nis 25th, 2024

Direksiyonda başka şeylerle uğraşanlar yandı, akıllı kamera kullanımı başladı, Ceza 240 Euro

ByHaber Merkezi

Eki 1, 2019

Direksiyonda başka şeylerle uğraşanlar yandı, akıllı kamera kullanımı başladı, Ceza 240 Euro

Özcan Özbay

1 Ekim Salı günü (bugün) itibarı ile Hollanda Trafik polisi trafikte direksiyon başındayken dikkat dağılmasına neen olacak şeylerle uğraşan sürücülere göz açtırmama kararı aldı. Üst geçitlere konan akıllı kameralar sayseinde sürücülerin bu hareketleri görüntülenecek veceza kesilecek. Amaç yol güvenliğini arttırmaktır.

Geliştirilen Yapay zeka ile hazırlanan akıllı kameralar, bir sürücünün sürüş sırasında herhengi bir digital elektronik cihaz tutup tutmadığını tanıyor ve hemen görüntülüyor. Kamera, suçlunun ve aracın plakasının bir fotoğrafını çekiyor.

Çekilen resimler 240 euro lük ceza makbuzu ile adresinize gönderiliyor. Yetkililer, Ceza kesilen sürücünün aracını o gün başka birisine verdiğini kanıtlamaları doğrultusunda, cezayı diğer sürücüye gönderebileceklerini, bunu özellikle belirtmeleri gerektiğini açıkladılar.

Kameralar başlangıçta son dönemlerde artan direksiyon başında dikkat dağılmasına yönelik kazaların azaltılması amacıyla Ulusal ve Yoğun Otobanlarda kullanılacak.

Foto: Politie nederland

Dikkat dağıtıcı kazaların önemli nedeni

“Trafiğe dikkat çekmek önemlidir. Dikkatin dağılması hayatı tehlike yaratabilir.” diyen Proje müdürü İnfra Egbert-Jan van Hasselt, genel olarak trafikte özellikle dikkat dağılması kaynaklı çok sayıda insan yaşamını yitirmekte ve yaralanmaktadır. “Dikkat dağınıklığı yaklaşımı bu nedenle birinci öncelik.

2018’de direksiyon başında elinde mobil cihazlarla yakalanan sürücülere 80.000’den fazla para cezası verilirken, 2017’de bu sayı 74,561 idi.

Bir cevap yazın