• Cts. Nis 20th, 2024

DEVENTER BAŞKONSOLOSLUĞUNDAN ÖNEMLİ DUYURU

ByHaber Merkezi

Eyl 30, 2019

DEVENTER BAŞKONSOLOSLUĞUNDAN ÖNEMLİ DUYURU

Deventer Başkonsolosluğu tarafından sosyal medya üzerinden yapılan duyuruya göre daha öncesinde randevu ile gerçekleşen Askerlik, Pasaport, TC Kimlik Kartı, Noter, Vize işlemleri ve Boşanma Tescili işlemlerine şimdi 1 Ekim tarihinden itibaren Doğum Bildirimi, Evlilik Bildirimi ve Vatandaşlık işlemleride randevuyla yapılacak.

Deventer Başkonsolosluğumuzun sosyal medya hesanından yaptığı yazılı açıklama aynen şöyle;

“Bilindiği üzere, Başkonsolosluğumuzda Askerlik, Pasaport, TC Kimlik Kartı, Noter, Vize işlemleri ve Boşanma Tescili randevuyla yapılmaktadır.

Başkonsolosluğumuzda vatandaşlarımıza daha uygun şartlarda ve daha seri şekilde hizmet verilebilmesi amacıyla 1 Ekim 2019 tarihinden itibaren Doğum Bildirimi, Evlilik Bildirimi ve Vatandaşlık işlemleridesadece randevuyla yapılacaktır.

Boşanma tescili hariç tüm işlemler için randevular “www.konsolosluk.gov.tr” internet sitesi üzerinden alınabilmektedir. Başkonsolosluğumuz giriş kapısında, randevu listesi ve saat dilimine göre vatandaşlarımız içeriye kabul edileceği için, randevu alan vatandaşlarımızın, randevu aldıkları saat diliminde Başkonsolosluğumuza gelmeleri önemle rica olunur.

Öte yandan, “Boşanma Tescili” yaptıracak vatandaşlarımızın, http://deventer.bk.mfa.gov.tr/Mission/ShowAnnouncement/353014 internet adresinde listesi sunulmakta olan gerekli belgeleri öncelikle ”consulate.deventer@mfa.gov.tr“ e-posta adresine göndermeleri beklenmektedir. Gönderilen belgeler ilgili personelimiz tarafından kontrol edildikten sonra, belgelerin uygun olması halinde, boşanmanın tesciline ilişkin işlemlerin yapılabilmesi için başvuru sahiplerine e-posta ile randevu verilecektir. Boşanma tescil işleminin seri şekilde ve sorunsuzca yapılabilmesini teminen on kontrol yaptırmadan, randevusuz olarak doğrudan Başkonsolosluğumuza başvuru yapılmaması önemle rica olunur.

Randevu Nasıl Alınır?

Konsolosluk işlemleri için başvurmak isteyen vatandaşlarımızın ve tüm yabancı ziyaretçilerimizin “www.konsolosluk.gov.tr”internet adresindeki “randevu al” modülünden randevu almaları mümkündür. Her başvuru sahibinin kendi adına konsoloslukta yaptıracağı her işlem için ayrı ayrı randevu almasiğerekmektedir.

Öte yandan, işlem çeşidine göre işlemlerin sonuçlanma zamanı farklılık gösterebilmekte olup, bu nedenle zaman zaman verilen randevu saatlerinde gecikme yaşanabilmektedir. Elimizde olmayan sözkonusu istisnai gecikmeler için şimdiden vatandaşlarımızın ve yabancı ziyaretçilerimizin anlayışını istirham eder, randevu saatinde, gerekli tüm belgelerle hazır olunması gerektiği hususunu bir kez daha dikkatinize sunarız. İşlemler için gerekli belgeleri teyid etmek amacıyla gelmeden önce internet sitemizi ziyaret etmenizi önemle rica ederiz.

Konsolosluk İşlemlerine İlişkin Ödemeler Hakkında Hatırlatma

Başkonsolosluğumuzda yapılan tüm işlemlere ait ödemeler sadece internet üzerinden gerçekleştirilen “Sanal POS Bankacılık Ödeme Sistemi’’ (İnternet üzerinden gerçekleştirilen, İDEAL ödeme sistemini de kapsayan, kolay ve güvenli bir ödeme sistemi) ile yapılmaktadır.

Başkonsolosluğumuzda gerçekleştirilen işlemlere ilişkin nakit olarak tahsilat/ödeme işlemi artık yapılamamaktadır.

Saygıyla duyurulur.”

Bir cevap yazın