• Per. Nis 18th, 2024

Çıplakların Estetiğine Katılmak İstemeyenler İçin…

ByHaber Merkezi

Eyl 27, 2019

Çıplakların Estetiğine Katılmak İstemeyenler İçin Modest Fashion 9 Şubat 2020 tarihine kadar Schiedam Müzesinde meraklılarına sunmaya devam edecek.

Hollanda da ilk kez Schiedam Müzesinde sunulan Modest Fashion Tesettür Modasında milyarlık endüstrinin bir parçası. Schiedam Müzesinde gerçekleşen ve Serginin kıyafetlerini seçen tasarımcı Said Mahrouf bu sergi kapsamında üç moda ürününe özellikle yer verdi. Hem uluslararası markalarla hem de bağımsız markaların hazırladıkları bir çok modeli bu österim için meraklılara sundu.e kadar Schiedam Müzesinde meraklilarina sunmaya devam edecek.

Hollanda da ilk kez Schiedam Müzesinde sunulan Modest Fashion, Tesettür Modasinda milyarlik endüstrinin bir parçasi. Schiedam Müzesinde gerçeklesen ve Serginin kiyafetlerini seçen tasarimci Said Mahrouf, bu sergi kapsaminda üç moda ürününe özellikle yer verdi. Hem uluslararasi markalarla hem de bagimsiz markalarin hazirladiklari bir çok modeli bu gösterim için meraklilara sundu.

Siyah beyazdan renkli ye kadar bir çok modeli kapsayan sunumda öncelik Tesettür ve kapalı giyim üzerine. Gösteri kapsamındaki tüm modeller tesettürlü olduğu gibi “Çıplakların estetiğine” katılmak istemeyen kadınlar (dini gerekçelerle ya da değil) içinde tasarlanmış bulunuyor. Amaç Özgür olmak isteyen kadınların kendilerini rahat hissederek dünya ya kendilerini nasıl göstereceklerine karar vermelerini kolaylaştıracak.

Modest Fashion un her geçen gün önemi arttırmasında 2018 de yayınlanan Hicap dizisinde rol alan bir kadın sanatçı ilham kaynağı oldu. Sanatçı Meryem Slimanı bu dizide hem kendisi hemde ailesinin giyim tarzı ile örnek olurken bu giyim sektörünün onaltı ve on yedinci yüzyıllarda yaşayan Hollandalı kadınların da vücutlarını ayaklarına kadar kapatan uzun paltolar giyimi ile de örnekler sunuyor.

Meraklıları müzeyi ve sunumu ziyaret etmeden önce fikir sahibi olabilmeleri için yetkililer sunumları resmi web siteleri www.modestfashion.nu üzerinden de görebilecekleri gibi direk Hoogstraat 112 adresindeki Schiedam Müzesine de gidebilirler.

Ziyarette bulunanlar yada gitmeden önce bilgi sahibi olmak isteyenler tüm fikir ve düşüncelerini info@modestfashion.nu meil adresi üzerinden yetkililere iletebilirler. Müze Pazartesi günleri dışında her gün 11.00 – 17.00 arası ziyarete açık.

Özellikle Tesettür giyimi üzerine 26 Ekim de saat 15.00 – 21.00 arasında bir defile yapılacağını belirten yetkililer tüm Tesettür giyim meraklılarını defileye bekliyoruz dediler.

Bir cevap yazın