• Cts. Nis 20th, 2024

5. ALTIN LALE ÖDÜLLERİ SAHİBİNİ BEKLİYOR

ByHaber Merkezi

Eyl 17, 2019

5. ALTIN LALE ÖDÜLLERİ SAHİBİNİ BEKLİYOR

Özcan Özbay

Hollanda da aralıksız olarak devam eden Altın Lale Cumhuriyet Bayramı Balosu bu yıl 5 kez tekrarlanacak. Balonun tüm hazırlıkları sona ermek üzere, ödüller sahiplerini bekliyor.

Hollanda da 5 yıldan beri yapılan ve sayılı organizelerden biri olan Cumhuriyet Bayramı Balosu ve Hollandanın 12 dalda en iyisi ile Türkiye de 50 yılın en iyisinin ödül aldığı 5.çi Altın Lale ödüllerinin verildiği, geleneksel hale gelen 500 den fazla özel davetlinin katılacağı balo 27 Ekim de Den haağ da yapılacak. 20 kişilik özel gönüllü ekibi ile çalışmalarının sonuna gelen Balonun organizatörü Bülent Türker yaptığı açıklamada, “Bu yıl 5 cisi yapılacak olan Altın Lale artık uluslararası düzeyde olmaya başladı. Bu yıl geleneksel oluyoruz. Çok büyük talep var. Talebi karşılayamıyoruz. Hollanda da Yılın İş adamı, yılın iş kadını, Yılın Sporcusu, Yılın Gazetecisi ve Basın ödülü, Yılın Politikacısı, Yılın Genç girişimcisi, Yılın Başarı ödülü, Yılın Sağlık ödülü, Yılın onur ödülü, Yılın Derneği, Yılın gönüllüsü ve yılın Sanat ve Kültür ödülleri yani sıra Türkiye de son 50 yıla damgasını vurmuş ünlü bir sanatçı veya sevilen bir sporcu ya Altın Lale ödülünü veriyoruz.”dedi.

Adayların ve seçmelerinnasıl yapıldığı konusuna da değinen Türker ” Buradakileri halk öneriyor ve finale kalan 3 kişileri 11 kişilik Jürimiz seçip sonuçları salonda açıklıyor. Türkiyeden gelecek 50 yılın en iyisini de Hollanda ve dünyanın her yerinden belirlediğimiz 10 aday arasından birini
halkımız seçiyor ve kendisini Hollanda da misafir edip ALTIN LALE ONUR ÖDÜLÜNÜ takdim ediyoruz.”dedi.

Bu yıl Altın Lale 27 Ekim 2019 Pazar gecesi yapılacak olan Baloya gelişlerin her yıl olsudu gibi yine kılık kıyafet zorunluluğu olduğunu belirten Bülent Türker “Gecemiz de kıyafet mecburiyeti vardır. Aile ortamında olduğu için tek erkekler baloya alınmayacaktır. Yemekli ve sınırsız içecek ile canlı müzik ve sanatçı ile birçok sürprizler gecemize gelen konukları mutlu etmekte ,Türk ve Holland a dostluğuna büyük katkı vermekteyiz. Bu yılda gecemizi Kemal Sunal anısına yapıyoruz.”dedi.

Bu yıl 5. sı yapılacak olan Altın Lalelerin ilkinde Naim Süleymanoğlu, 2 cisinde Türkan Şoray, 3 cusunde Fatma Girik, 4 cusunde de Ediz Hun Onur Konuğu olarak katılıp ödüle layık görüldüler. Bu yılki ise önümüzdeki günlerde belli olacak.

Bir cevap yazın