• Cum. Nis 19th, 2024

SGK DAN GURBETÇİLERE KÖTÜ HABER

Avrupa Ülkelerinde yaşayan ve her sene Yıllık izinlerini vatanında geçiren Milyonlarca gurbetçi, bu güne kadar Türkiye’de izinleri süresince tedavi olmak veya kullandıkları ilaçları almak istediklerinde eczanelerden alabiliyorlardı, ancak Sosyal Güvenlik Kurulu (SGK) sessiz sedasız bir şekilde değişiklik yaparak 2 Eylül 2019 tarihinden itibaren sadece acillerdeki ilaçları karşılayacak. SGK’nın yaptığı değişiklik ile yurt dışında yaşayan gurbetçilerin artık sadece acil reçetelerini izin süresince Türkiye den karşılayabilecekler..

ACİL SAĞLIK YARDIMLARINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

SGK dan yapılan açıklamada Değişiklik öncesinde, şartların yerine getirilmesiyle sağlık hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanma hakları bulunan gurbetçilerin yurt dışında bağlı oldukları sağlık sigortası şirketinden sağlık belgesi almaları şartı ile sağlık hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanma haklarının olduğunu ancak yapılan değişiklik ile bunun ortadan kaldırıldığı belirtildi.

Açıklamada “Yupass programı kapsamında yer alan Fransa’dan geçici olarak (turistik amaçlı) ülkemize gelenler için bu ülke ile imzalanan sosyal güvenlik sözleşmesinde acil hal tanımı bulunmadığından Fransa sigortalıların hariç olmak üzere, Almanya için T/a11 sağlık yardım hakkı formüleri bulunan sigortalılara sadece acil hallerde sağlık yardımı verilecektir. Sağlık hizmet sunucuları tarafından acil haller dışında sağlık yardımı verilmesi durumunda sağlık yardım masrafları Kurumumuzca karşılanmayacaktır.

Sosyal güvenlik il müdürlükleri sosyal güvenlik merkezlerine yukarıda belirtilen sağlık yardım hakkı formülerinden birini ibraz eden sözleşmeli ülke sigortalılarına, sağlık hizmet sunucularından sadece acil servislerinden sağlık hizmeti alabilecekleri hususunda bilgi verilecektir.”dendi.

TÜRKİYE’DE İLAÇLAR AVRUPA’YA GÖRE ÇOK UCUZ

Avrupa Ülkelerinde yaşayan Gurbetçiler için Türkiye’den ilaç almanın bütçelerini zorlamayacağını çünkü Türkiye’de ilaçların Avrupa ülkelerine göre çok daha ucuz olduğunu belirttiler.

Bir cevap yazın