• Cts. Nis 20th, 2024

“BENİM EN GÜZEL HİKAYEM HAYATIM”

ByHaber Merkezi

Eyl 9, 2019

“BENİM EN GÜZEL HİKAYEM HAYATIM”

Özcan Özbay (Özel Haber)

CHP Hollanda birliğinin etkinliği için Hollanda`ya gelen CHP İzmir milletvekili Tacettin Bayır siyasi yaşamı ve iş adamlığına şimdi birde yazarlığı ekledi.

Yaşamından kesitlerin yer aldığını belirttiği ve gençlere örnek olacağını düşünerek iki yıllık bir çalışma ile tamamladığı ve “benim en güzel hikayem Hayatım” dediği kitabı ‘HAYATIM’I henüz kitapçılara dahi çıkmadan siz değerli DRT ailesi için imzaladı.

“Kitap yazan yazarlara saygısızlık etmeyeyim ben profesyonel bir yazar değilim, geçmiş yıllarda üniversite ve liselerde, kariyer günleri vardı ve bizi davet ederlerdi oralara bende katıldıklarımda, 1960 yılında rençber bir ailenin yeni doğan oğlunun yaşamından kesitleri, yaşadıklarını anlatırdım. Basit ticaretten işadamı olmaya kadar olan süreç var kitabın içinde.”diyen Bayır “Daha sonrasında da siyasete atılmam, il başkanlığım ve milletvekilliğim var. Okullarda yaptığım bu anlatılar çocuklar üzerinde çok etkili oldu. Yaşamdan kopmuş yarın intihar edebilecek durumda olan çocuklarda etkisi olunca öğretmenleri beni arayarak, teşekkürlerini bildirip yaşamlarını düşüncelerini hayat bağlarını değiştirdiniz çocukların dediler. Bunlar beni kitap yazmaya yönlendirdi. Eli öpülesi o öğretmenlerimiz bu derece önem verdiyseler bende mutlaka bunları kitaba çevirmeliyim, bir eser bırakmalıyım dedim. Geleceğinden endişeli çocuklarımıza umut olmak adına yaşamımı otobiyografi anlamında 365 sayfalık bir kitap haline getirdim. ileri yayınevinde basıldı istanbul da ve 9 eylül itibarı ile izmir de ki tüm kitapçılarda ve Türkiye de kitapçılar ile digital ortamda raftaki yerini alacak.”dedi.

İddialı olmadığını ancak aldığı tepkilerin cesaret verdiğini belirten Bayır “Temennim ve dileğim o dur ki karamsarlığa kapılmış genç kardeşlerimizin bu kitaptan bir tane edinmeleri. Mustafa Kemal Atatürk ün bize bıraktığı ve benimde zaman zaman daraldığımda elime alıp okuduğum Nutuk gibi önümüzü açacak bir kitap. 2 yıl sürdü kitabın hazırlığı. çok emek verdik. Kitabın içinde ne var; bir anektot yıl 1974 izmir de kestane pazarında çalıştığım yerde patronum bana arabayı yıkamamı söyledi. bende yıkamaya başladım o sırada yoldan geçmekte olan ve sonradan öğrendiğim efsane belediye başkanı İhsan Alyanak kulağımı çekti ve evlat araba öyle yıkanmaz diyerek uyardı beni. sonrasında da ceketini çıkartarak bir kova su getirmemi istedi, çeşmeyi kapattı ve bezi alıp arabayı yukardan aşağıya yıkamam gerektiğini, çamurlu bezi suya sokmadan dışarda sıkmam gerektiğini söyledi. bir kova ile arabayı rahatça yıkamayı öğrendim. Bu benim israf konusundaki ilk ve en önemli tecrübem oldu.”dedi.

Tacettin Bayır ın Hayatım adlı kitabı 9 Eylül itibarı ile tüm kitapçılarda ve digital kitapçılardaki yerini aldı.

Bir cevap yazın