• Cum. Nis 19th, 2024

Türklere ve Faslilara dügün konvoyu yasagi geliyor

ByHaber Merkezi

Eyl 5, 2019

Türklere ve Faslilara dügün konvoyu yasagi geliyor

Hollanda’da dügün konvoyunu durduran bir polis memurunun darp edilmesi üzerine, Rotterdam Belediyesi Türk ve Fas kökenli göçmenlere konvoy yasagi getirmeyi planliyor.

Hollanda’nin ikinci büyük kenti Rotterdam’da dügün konvoyunu uyaran bir polis memurunun darp edilmesi sonrasi harekete geçen belediye, Türkiye ve Fas kökenli göçmenlere bir dizi yasak getirmeye hazirlaniyor. Rotterdam Belediye Baskani Ahmed Aboutaleb, trafikte tehlike yaratan konvoylar ve gece yarilarina kadar süren sokak dügünlerinin önlenmesi konusunda savcilik ve polis yetkilileri ile görüsecek.

Rotterdam Belediye Baskani Ahmed Aboutaleb, kentin yerel televizyon kanali Rijmond Tv’ye yaptigi açiklamada, polis memurunun dövülmesini, skandal ve kabul edilemez seklinde degerlendirdi.

NE OLMUSTU?
Bir polis memuru tartistigi bir kisiyi gözaltina almak istemis, o sirada konvoydaki bir baska kisi tarafindan arkasindan kafasina vurularak yere düsürülmüstü.

POLIS MEMURUNUN TEDAVISI SÜRÜYOR
Polis memuru, beyin sarsintisi gerekçesiyle tedavi altina alinmis, damat da dahil 3 kisi polis ekiplerince gözaltina alinmisti. Polis memuruna arkadan saldirdigi belirtilen kisi ise, halen araniyor. Kafasina aldigi darbe nedeniyle hafif yaralanan polis memurunun tedavisi sürüyor. Polis memurunun esi, yerel medya araciligiyla, halen aranmakta olan saldirgana, “sorumlulugu kabul et ve teslim ol” çagrisinda bulundu.

BBCTurkce

Bir cevap yazın