• Sal. Nis 23rd, 2024

MURAT AY`IN BEKLENEN KİTABI ÇIKTI

ByHaber Merkezi

Ağu 29, 2019

MURAT AY`IN BEKLENEN KİTABI ÇIKTI

Özcan Özbay

Hollanda nın tanınmış müzisyenlerinden Murat Ay uzun süredir üzerinde çalıştığı Karaman Mutfağı ve Unutulan Yemeklerimiz adli kitabını tamamlayarak okuyucu ile buluşturdu.

Yeni çıkan kitabın tanıtımı için bir imza günüde düzenleyen Murat Ay Türk dil bayramı dolayısıyla kitaplarını ücretsiz dağıttı.

M. Vehbi Uysal ın teşviki ile kitabın hazırlıklarına başladığını belirten Ay “Sokaklarda hazır hızlı yiyecekler yüzünden yemek kültürümüzün giderek unutulmaya yüztuttuğunu görünce değerli dostum M. Vehbi Uysal ında teşviki ile bu çalışmaya başladım. Türk mutfağında çorba ile başlayan öğlen ve akşam yemekleri salata ile taçlanmış ana yemeğin ardından yine binlerce çeşitten oluşan tatlılardan biri ile son buluyor. Akdenis mutfağı özelliklerinden hepsini kapsamasının yanı sıra, tarihten ve coğrafi yapısı dolayısıyla çevresindeki bir çok farklı yemek kültürünü de bu ailenin içine katmış ve harmanlayarak bize sunmuş bir kültür yumağıdır. Sağlıklı Ege mezeleri Anadolu mutfağında, binlerce senenin amforaları gibi, günümüze kadar ulaşmış tarihi birer hazinedir. Hitit, Roma, Bizans, Osmanlı ve göçmen yemek kültürlerini günümüze dek dağarcık hazineleri gibi aktaran analarımız, bu günden de yarınlara aktaracak belleklerdir. Karaman mutfağı gizli bir hazine gibidir. Çok zengin ve çeşitli olduğu halde kıymeti bilinememiş bir kaşıkçı elması gibidir. Türkmen, Yörük, Avşar, Muhacir, Çerkez, tatar mutfak kültürünün yanı sıra Arap, Ermeni, Rum ve Fars mutfak kültürlerini de içinde saklayan çok zengin medeniyet kanaviçesini örgüler.”dedi.

“Bu kitap içeriği dolayısıyla geleceğe de bugünün mutfak örneklerini sunacaktır” diyen Murat Ay, kitaba ilgi gösterip imza gününe katılan herkese teşekkür etti.

Bir cevap yazın