• Cts. Nis 20th, 2024

GURBETÇİLERİMİZ BU YIL BAŞLAYAN TÜRK POLİSİ UYGULAMASINI SEVDİ

ByHaber Merkezi

Ağu 25, 2019

GURBETÇİLERİMİZ BU YIL BAŞLAYAN TÜRK POLİSİ UYGULAMASINI SEVDİ

Özcan Özbay

Geçtiğimiz Haziran ayı içerisinde başlayan ve 15 Eylül e kadar devam edecek olan Sırbistan da ki Türk Polisi uygulaması izine kara yolu ile giden gurbetçileri sevindirdi.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından başlatılan girişim ile hayata geçen ve Emniyet Genel Müdürlüğümüzün de her gün 3 Polis ile katkı sağladığı uygulama haberi olmayan vatandaşları çok şaşırtırken, haberi olanlar da Türk Polisini görmekten mutlu olduklarını dile getirdiler.

Uygulamanın hayata geçirildiğinden bu yana gurbetçiler tarafından yoğun ilgi gördüğünü belirten YTB Başkanı Abdullah Eren, “ İçişleri Bakanlığımızın iş birliğiyle ilk kez Türkiye yolundaki vatandaşlarımızı kendi polisimiz, kendi görevlilerimiz ve Türkçe-Sırpça bilen öğrencilerimizle Sırbistan’daki sınır kapılarında karşılıyoruz.”dedi.

TÜRK POLİSİNİ GÖRÜNCE ŞAŞIRANLAR KADAR SEVİNENLER DE VAR

YTB’nin başlattığı uygulamaya göre, Sırbistan polisinin de eşlik ettiği görevliler ve Türk polisi, Avrupalı Türklerin gereksinimlerinin karşılanmasının yanı sıra seyahat güvenliği için çeşitli uyarı ve hatırlatmalarda da bulunuyor. Ayrıca Türkçe ve Sırpça bilen YTB bursiyeri öğrenciler ve yerel personel de iletişim sorunu yaşayabilecek Türklere yardımcı oluyor. Yine YTB tarafından tahsis edilen ve 7/24 hazır bulunan araçla da güzergâh boyunca gerçekleşebilecek olumsuz durumlarda destek verilecek.

7/24 ÇAĞRI MERKEZİ

Sırbistan’da Sınır Kapılarında Bulunan Türk Polislerin İletişim Bilgileri

15 Haziran – 15 Eylül 2019 tarihleri arasında Sırbistan Sınır Polisi ile birlikte görev yapmak maksadıyla Emniyet Genel Müdürlüğümüzden 11 personel görevlendirildi. Hörgos (Sırbistan-Macaristan), Batrovci (Sırbistan-Hırvatistan) ve Gradına (Sırbistan-Bulgaristan) kara hudut sınır kapılarında üçerli görev yapacan toplam 9 Emniyet Genel Müdürlüğü personelimize aşağıdaki iletişim numaralarından ulaşabilirsiniz.

+381 62 154 39 14 Sırbistan-Hırvatistan, Batrovci Sınır Kapısı

+381 62 154 39 13 Sırbistan-Bulgaristan, Gradına Sınır Kapısı

+381 62 154 39 15 Sırbistan-Macaristan, Hörgos Sınır Kapısı

+381 63 816 20 30 Sırbistan’da yer alan Bosphorus Otel’de YTB tarafından kurulan çağrı merkezi

Bir cevap yazın