• Per. Mar 28th, 2024

BURKALI KADIN OTOBÜSTEN İNDİRİLDİ

ByHaber Merkezi

Ağu 21, 2019

BURKALI KADIN OTOBÜSTEN İNDİRİLDİ

Geçtiğimiz Pazartesi akşamı Hollanda nın Güneydoğusunda bulunan Stein de bir otobüste seyahat etmek isteyen Burkalı kadın şoför tarafından otobüsten indirilmek istende. Sofurun hareketine tepki gösteren Burkalı kadın inmek istemeyince otobüs şoförü durumu polise bildirdi.

De Telegraf gazetesinin haberine göre polisin gelmesi ile kadın otobüsten indi ve başka bir araçla yoluna devam etti. ÖV-NL başkanı Pedro Peters gazeteye verdiği röportajında Otobüs şoförünün kadından inmesini istediğini, kadının da bunu reddetmesi üzerine şoförün polisi aradığını söyledi.

Peters, sürücünün kurallara tam olarak uymadığını belirterek “yasa gereği sürücü bu şekilde kıyafetli kişilerden araçtan inmesini isteyebilir. Karşı çıkıldığında da ya polise haber verir yada yola devam eder. Aracı durdurup diğer yolcuları mağdur etmesi yanlıştır.”dedi.

Bir polis sözcüsü olayı doğrulayarak, “Sürücü bu kadından birkaç kez çıkmasını veya yüzünü açmasını istemiş. Burkalı kadın reddettmiş polisin olay yerine gitmesinin ardından polis te kadına ya otobüsten inmesini yada yüzünü açmasını isteyince kadın araçtan inmeyi tercih etti.”dedi.

Bir cevap yazın