• Cum. Nis 19th, 2024

HTTO Başkanı Ethem Emre, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret etti

ByHaber Merkezi

Tem 31, 2019

HTTO Başkanı Ethem Emre, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret etti

Özcan Özbay

Hollanda-Türkiye Ticaret Odası Başkanı Ethem Emre, İBB Başkanı Ekrem
İmamoğlu’nu makamında ziyaret etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Saraçhane’deki makam odasında görüşen Hollanda-Türkiye Ticaret Odası Başkanı Ethem Emre hem kendisini kutladı hemde gelecekte birlikte yapılabilecek işler hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Emre, Hollanda ile 2017’de yaşanan siyasi kriz nedeniyle Rotterdam-İstanbul Kardeş Şehir Protokolü’nün iptal edildiğini hatırlatarak ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğini dile getirirken, İmamoğlu da, “Konuya bir baktıracağım ama inşallah sorunları gideririz. Geçmişte yaşanmış siyasi problemlerden dolayı iki ülke veya iki şehir arasında bu tür sorunların olması doğru değil” dedi.

İmamoğlu, şehirlerin ilişkisinin ayrı, siyasetin ilişkisinin ayrı olduğunu vurguladı.

Şehircilik ilişkileri ile Siyasetin ayrı şeyler olduğuna vurgu yapan İmamoğlu ayrıca Hollanda ilişkileri kapsamındaki süreçleri STK’ların başlatması gerektiğini ve belediye olarak da takip ve destek vereceklerini belirtti.

Görüşme sonrası konuşan HTTO Başkanı Ethem Emre, “Sayın İmamoğlu ile yaptığımız görüşme oldukça olumlu geçti. En kısa zamanda kendisi ile yeniden bir araya gelerek Rotterdam – İstanbul kardeş şehir projesini yeniden hayata geçirmek için çalışmalara başlayacağız.”dedi. Ethem Emre, Ekrem İmamoğlu’nu Hollanda’ya davet ettiğini, İmamoğlu`nun da bu davete icabet edeceğini dile getirdiğini de sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın