• Cum. Mar 29th, 2024

Günde yalnızca bir avucu bile kansere kalkan oluyor! İşte kansere savaş açan 10 besin

ByHaber Merkezi

Tem 14, 2019

Günde yalnızca bir avucu bile kansere kalkan oluyor! İşte kansere savaş açan 10 besin

Çağımızın en korkulan hastalıklarından biri olan kanser, doğru beslenme şekliyle savaşılması imkansız bir illet olmaktan çıkıyor. İşte Beslenme Uzmanı Cenk Yılmaz’dan sizi kansere karşı silahlandıran 10 mucize besin…

1
Orman meyveleri
Orman meyveleri, meme, kolon, prostat, akciğer ve diğer kanser türlerinde kanserli hücrelerin büyümesini ve yayılmasını engellerler. Kemik iliğini harekete geçirir, tümörlerin erimesine neden olurlar. Günde 1 avuç yaban mersini, böğürtlen, çilek tüketerek bile kansere savaş açabilirsiniz.

2
Soğan
Soğan, allisin ve sülfür içerikleriyle sizi mide ve bağırsak kanserine karşı korur.

3
Yeşil çay
Kolesterol düşürücü, insan ömrünü uzatıcı ve sağlığa faydalı pek çok etkisiyle mükemmel bir içecek olan yeşil çay, meme kanserini önleyici özelliğe sahip olan kateşin maddesini siyah çaya oranla daha fazla içerir. Günde 2-3 fincan gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz.

4
Üzüm
Üzüm, kansere karşı koruyucu besinlerin başında gelir ve kanserli hücre oluşumunu engeller. Bilimsel çalışmalar, üzüm ve üzüm bazlı ürünlerin kansere kalkan olduğunu kanıtlamıştır.

5
Brokoli
Brokolinin, kolon, prostat, mide, meme ve akciğer kanseri riskini belirgin ölçüde azalttığı ortaya konulmuştur.

6
Sarımsak
Sarımsak, mide ve kolon gibi sindirim organlarını, kansere karşı korur. Dünya Sağlık Örgütü önerilerine göre her gün bir diş taze sarımsak tüketilmeli ancak önerilen bu miktardan fazla tüketiminde alerji, ishal, tansiyon düşüklüğü gibi bazı rahatsızlıklara neden olabilir.

7
Zerdeçal
Akciğer, kolon, karaciğer, mide, meme, beyin gibi pek çok kanserde tümörlü hücrelerin büyümesini engellediği kanıtlanan zerdeçal, kanser tedavisi sürecinde kemoterapi ilaçlarının etkilerini arttırır. İçinde bulunan kurkuminin sayesinde alzheimer ve sedef gibi pek çok hastalıkla mücadele eder.

8
Domates
Domates, içeriğindeki likopen sayesinde kadınlarda meme ve erkeklerde prostat kanserlerini önler.

9
Yeşil yapraklı sebzeler
Yeşil yapraklı sebzeler, zengin lif içeriğiyle bağırsak kanserini önlerler. Marul, ıspanak, roka gibi beta karoten, lutein ve antioksidanları bolca içeren sebzeleri sofranızdan eksik etmeyin.

10
Zeytinyağı
Akdeniz diyetinin en önemli ögesi olan zeytinyağı, E vitamini açısından zengindir. Kolesterolü düşürür, kalp krizi, felç, kanser ve erken yaşlanmaya karşı koruyucu etkiye sahiptir.

Yukarıda saydığımız besinlerin genel bir kanser riskiyle savaştığını ve kanserin birçok türü olduğunu hatırlatmadan geçmeyelim. Kanserden korunma yolları ararken, bir doktora danışılmasını belirtmekte de fayda var.

Öznur Doğan

Bir cevap yazın