• Per. Nis 25th, 2024

Can Erzincanlılar Vakfı`ndan Anlamlı Kampanya “HER ÇOCUĞA BİR ÇANTA”

ByHaber Merkezi

Haz 22, 2019

Can Erzincanlılar Vakfı`ndan Anlamlı Kampanya “HER ÇOCUĞA BİR ÇANTA”

Özcan Özbay

Hollanda da bulunan STK lar içerisinde hem Türkiye hemde Hollanda için yardımsal ve destek çalışmaları ile en çok adından söz ettiren Hollanda Can Erzincan Vakfı yine anlamlı bir kampanya ile gönülleri feth etti.

9 Haziran da Utrecht şehrinde büyük katılımın olduğu Piknik sonrası başlatılan “HER ÇOCUĞA BİR ÇANTA” kampanyasına destek her geçen gün artıyor.

Vakıf önceki Cuma akşamı Rotterdam şehrinde bulunan güzide mekanlardan biri olan Doliçe restaurant ta, Royal Fish’in katkıları ile Midye ve Haring akşamı düzenledi. Düzenlenen bu geceye ilgi oldukça fazla olurken, elde edilen tüm geliri kampanyaya bağışladılar.

Kampanyaya olan ilginin yüksek olmasının kendisini çok duygulandırdığını belirten Hollanda Can Erzincan Vakfı Başkanı Murat Kurt “Bir çok dost bu akşama iştirak ederek kampanyamıza omuz verdiler. Hollanda Can Erzincanlılar vakfı olarak her geçen gün geniş kitlelere ulaşarak büyüyen güven duyulan bir kurum hâline geldik. Ne iş yaparsanız yapın adil ve şeffaf olduğunuzda gönüllerde yer ediniyorsunuz.Yürüdüğümüz bu yolda tüm eğitim gönüllülerine sponsorlara çok teşekkür ederiz. 9 Haziranda çok büyük bir katılımın olduğu Piknik Etkinliğimizde bir Kampanaya baslattık. “HER ÇOCUĞA BİR ÇANTA ” kampanyası. Bu kampanya da ilk okul öğrencileri için alınacak 200 adet okul çantaları Sivas,Yozgat,Tunceli ve Erzincan da belirlediğimiz çocuklarımıza kendi ellerimizle teslim edeceğiz. Bu teslimi İlçe belediyeler aracılığı ile daha adil ve şeffaf bir şekilde gerçek ihtiyacı olanlara teslim edeceğiz. Bu akşam burda gerçekten örnek bir dayanışma yaşıyoruz.Böyle bir desteğe öncülük yapan başta Doliçe restoranta ve Royal Fishe katılımcılara yürekden teşekkür ediyoruz. Gerçekten Vakıf olarak kurulduğumuz yıldan beri prensiplerimizden asla taviz vermeden sadece Eğitim e destek amaçlı etkinliklerimizi sürdürüyoruz .
Bundan sonrada aynı sorumlulukla yolumuza devam edeceğiz. Özellikle Erzincan ve çevre illerdeki gençlerimize burs yardımlarımızı sürdürüyor, eğitime gönül vermiş dostlarla devam ettiriyoruz. Gerçekten bu akşam burada emek veren herkese çok teşekkür ediyoruz örnek bir davranışın örnek olmasını ümit ediyorum. Çocuklarımıza alacağımız çantalara tüm kırtasiye malzemelerinize koyup öyle teslim edeceğiz. Umut olup onların azda olsa sevinmelerine destek olacak ve ihtiyaçlarının bir kısmını karşılamanın sevincini hep birlikde yaşayacağız.”dedi.

Organizenin destekçilerinden Royal Fish in sahibi Nuri Yıldız da yaptığı konuşmada “Bizler Vakıfın çalışmalarını gönülden hep destekledik ve yapılanları hep takip ettik. Gerçekten bu arkadaşlarımız gönülden, yıllardan beridir çaba sarf edip emek veriyorlar. Amaç bir çocuğumuza daha fazla destek olmak, Çocuklarımızı sevindirmek umut olabilmek. Bizlerde bir çok arkadaşlarla bir araya gelerek böyle bir akşam organize ederek “HER ÇOCUĞA BİR ÇANTA Kampanyasına destek olmak istedik. Çok güzel bir akşam oldu en az 25 çocuğumuza çanta temin edilecek gelir elde edildi. Ben vakıfta ki tüm arkadaşlara gönüllülerine çok teşekkür ediyorum. Gerçekten takdire şayan çalışmaların altına imza atıyorlar. Bize de bu güzel insanları desteklemek düşüyor.”dedi.

Başkan Murat Kurt son olarak Tüm kampanya sonuçlarının Radyo Deniz aracılığı ile paylaşılacağını belirtti. Öte yandan geceye katılanları duygulandıran en önemli bölümü ise 5 yasındaki Kaan adlı bir çocuğun yapmış olduğu katkı tüm davetlilere duygulu dakikalar yaşattı. Hollanda Can Erzincan Vakfı Başkanı Murat Kurt 5 yasındaki Kaan ın duyarlılığına dikkat çekerek “Bu akşam gerçekten bizleri duygulandıran Kaan Kardeşimizin gözlerinden öpüyoruz. Kaan 5 yasında bir evladımız kendi kumbarasını açarak içinden çıkan 10 euroyu babasıyla bize göndermesi ve bu parayı kendi adına herhangi bir bir çantanın içine konulmasını istemesi bizleri son derece duygulandırmıştır. Iyıkı varsın Kaan “dedi.

Saat 16.00 itibarı ile başlayan Kampanya da 1.080 euroluk bir gelir elde edilirken, katılımcılar gecenin ilerleyen saatlerine kadar sohbet ederek geceyi noktaladılar.

Henüz kampanya ya katılamayan ama katılmak isteyen vatandaşlar için de bir çağrı yapan Hollanda Can Erzincan Vakfı Başkanı Murat Kurt “Yaşamımızın tüm anlamı ve amacıdır çocuklarımız. Akan sular durur söz konusu çocuklarsa eğer. Bizler ÇEV (CanErzincanVakfı) olarak bu bilinç ve sorumlulukla eğitimde fırsatlardan yeteri kadar yararlanamayan onlarca gencimiz gibi, hiç bir şehir ve bölge ayrımı yapmadan ilköğretim çağındaki çocuklarımıza da dokunmak ve küçük de olsa katkılar sunulmasına aracılık etmeye çalışıyoruz. Bunu da duyarlı dostlarımızın o temiz yürekleri sayesinde çeşitli destek ve kampanyalarla hayata geçiriyoruz. Bu vesileyle çocuklarımız için Yozgat-Tunceli-Sivas-Erzincan şehirlerinin birer köyünde başlattığımız “HER ÇOCUĞA BİR ÇANTA” kampanyasının kısa sürede çok ciddi bir destek ve ilgi gördü. Çocuklarımızın sırtlarında taşıyacakları o çantalar, onlarda ŞEFKATLİ BİR DOKUNUŞ duygusunu yaratacaktır. Heyecan ve ümitle başlattığımız ve devam eden kampanyamıza siz sevgili dostlarımızın gösterdiği bu ilgi çocuklarımızın gözlerindeki ışığı ne kadar büyütecek ve onları nasıl sevindirecekse, bizlerin de mutluluğu o oranda artacaktır. Kampanyamız 30 Ağustos tarihine kadar sürecek olup, sizlerin ve çevrenizin bu kampanyaya duyarlılığının ve katılımının artması ulaşacağımız çocuk sayısını daha da arttıracaktır. Emeklerimizin, emeklerinizin boşa gitmediğini görmek harika bir duygu. Şimdilik dört şehirde hayata geçirdiğimiz bu kampanyaya ilgi gösteren, katkı sunan tüm eğitim gönüllülerine sonsuz teşekkür ediyor, aydınlık ve güzel günlere olan inançla hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyoruz.”dedi.

Bir çanta ücreti olarak €40 euro belirlendiğinin de altını çizen başkan Kurt “Çantanın içerisine Kalem, defter, silgi, resim defteri,vb malzemeler konulup çocukalrimiza teslim edilecektir. Kampanyaya destek olmak isteyen duyarlı dostlarımızın da aşağıdaki vakıf hesabına:

St.Can Erzincanlılar – Nl46rabo0109187083
“HER ÇOCUĞA BİR ÇANTA ” yazıp bağışta bulunabilirler veya aşağıdaki numaraları arayıp detaylı bilgi alabilirler.

Murat Kurt: 0646963942
Mehmet Can: 0654358199
Binali Batman: 0610427056
Kazım Özmen:0651545500
Erdem Nalkıran: 0622181518″dedi.

Bir cevap yazın