• Cts. Nis 20th, 2024

TUNA TEKTEN YILIN KALECİSİ SEÇİLDİ

ByHaber Merkezi

Haz 21, 2019

TUNA TEKTEN YILIN KALECİSİ SEÇİLDİ

Özcan Özbay

Hollanda nın tanınmış kulüplerinden biri olan Excelsior futbol klübünün Ü16 takımının Türk asıllı file bekçisi 15 yasındaki Tuna Tekten Yılın Kalecesi seçildi.

15 yasında ve Rotterdam doğumlu olan Tuna Tekten çocuk yaşlarda başladığı spor yaşamında oynadığı her takımda kendisini gösterirken, son oynadığı Excelsior kulübünün Ü16 takımında başarısının meyvasını aldı. Holllanda genelinde U16 grupları içerisinde Yılın Kalecisi seçilen Tuna Tekten i önce ailesi kutlarken, bu yıl Eeredivisie de oynamalarına rağmen gruplarında 4. cu olan takım arkadaşlarıda Tuna Tekten in mutluluğuna ortak oldular.

Öncelikle eğitimine devam etmek istediğini belirten Tekten bu yıl Mavo eigitmini tamamladığını ve önümüzdeki yıl MBO okuyacağını belirterek spordaki kariyerine de öncelikli olarak Avrupa da devam etmek olduğunu ancak Türk Milli takımından kendisine gelecek davetlerde önceliğin Milli takım olacağınada dikkat çekti.

Oğlu Tuna Tekten in başarısından gurur duyduğunu belirten baba Hasan Tekten “Oğlumuz bize böyle bir mutluluk yaşattığı için kendisine teşekkür ediyoruz. Azim ve isteği ile daha güzel şeyleride başaracağına yürekten inanıyoruz.”dedi.

Bir cevap yazın