• Per. Nis 18th, 2024

MİNİKLERİN KOCAMAN KONSERİ

ByHaber Merkezi

Haz 20, 2019

MİNİKLERİN KOCAMAN KONSERİ

Özcan Özbay

Hollanda da çocuklara yönelik tek müzik okulu olan Semih Arıkan Müzik okulu her yıl olduğu gibi bu yıl da yine Miniklerden oluşan Do Re Mi korosu ile diğer öğrenciler Rotterdam Başkonsolosluğundaki yıllık konserini gerçekleştirdiler.

Ailelerinde katıldığı ve her yıl sezon sonuna doğru ders süresi boyunca öğrendiklerini sergileme fırsatı bulan Semih Arıkan Müzik okulu öğrencileri bu yılda yine kendilerinden büyük işler başardılar. Okulun sahibi ve öğretmenlerden olan Hollanda nın tanınmış müzik adamlarından Semih Arıkan ve Müzik öğretmeni Feza Arıkan ın hiç bir devlet desteği almadan, sadece öğrenci ailelerinin aidatları ile bu hizmeti devam ettirmeye çalışıyor ve minik müzik severleri geleceğin sanatçıları yapmak için ortaya koydukları çabalar ailelercede takdirle karşılanıyor.

Mini konsere evsahipliği yapan Rotterdam Başkonsolosu Aytaç Yılmaz da bu çalışmaları takdir ile izlediğini belirterek “Bizim Atalarımızın bir sözü vardır ağaç yaşken eğilir derler. Şimdi şu arkamda görmüş olduğum şu pırıl pırıl çocuklara bakıyorum, burda suan yanlarınızdaki çocuklarımızın bakıyorum, bu sözün doğruluğunu nekadar güzel kanıtladığınızı görüyorum memnuniyetle öncelikle siz velilerin bu kadar bilinçli olması nedeniyle teşekkürü hak ettiğinizi söylemek istiyorum. Çocuklarınızı gelecekelrine etki edecek böyle bir kulvara yönlendirdiğiniz için. sanat müzik ve edebiyat gibi benim için çok önemli bu üç şeyle ilgilenmeyen insanların ben her zaman kişisel gelişimlerini tamamlamada bir adım geride olduğunu düşünüyorum.”dedi.

Sevilen çocuk şarkıları ile sahneye çıkan miniklerin ardından saz ekipleri ve grup çalışması yapan öğrenciler seslendirdikleri türküler ile tüm davetlilere Türkiye yi gezdirdiler.

Başarı ile sona eren konserin ardından görüştüğümüz organizenin mimarı Semih Arıkan “Müzik Okulundaki öğrencilerle her yıl Rotterdam Başkonsolosluğumuzda verdiğimiz bu mini konseri ben çok önemsiyorum. Çocuklarımız bu sayede Başkonsolosluklarımızı daha çocukken tanıyıp, devlet ve millet ile bağlarının güçlenmesine yardımcı oluyor düşüncesindeyim. Hollanda da müzik okulu olarak bu şekilde faaliyet gösteren ve kar amacı gütmeyen tek okulüz. Amacımız Çocuklarımıza Avrupa da da yaşıyor olsak devletimizden uzak olmadan, sadece işi olduğu için gittikleri bir yer olmadığını göstermek.”dedi.

Her yıl Eylül – haziran ayları arasında olan müzik kurslarının devam ettiğini ve edeceğini belirten Arıkan “40 öğrencimiz ile birlikte her sene eğitim sezonumuz boyunca yaptığımız çalışmaların neticesini 17 Temmuz da Zuid Plein Tiyatrosunda gerçekleştireceğimiz bir konser ile ortaya koyacağız.”dedi.

Unutulmaz bir müzik ziyafetinin ardından tüm katılımcı ve davetliler Rotterdam Başkonsolosu Aytaç yılmaz ile birlikte hatıra fotoğrafı çekilerek 17 Temmuz da Rotterdam Zuid Plein tiyatrosunda buluşmak üzere ayrıldılar.

Bir cevap yazın