• Cum. Nis 19th, 2024

İZİNE GİDECEKLER DİKKAT..!

ByHaber Merkezi

Haz 15, 2019

İZİNE GİDECEKLER DİKKAT..!

Her yıl Avrupa nın çeşitli ülkelerinde yaşayan Türklerin izin dönemleri hep çileli geçiyor. Özellikle Uçak biletlerinin aşırı pahalı olması nedeniyle kara yolu ile memlekete gitmek isteyen vatandaşlarımız bu kez de Trafik çilesi yaşıyor. Hepsi bir yana değerli takıları ve nakit paralarını evlerinde bırakmak istemeyen bazı vatandaşlarımız bunları Türkiye ye beraberinde götürmeye çalsitiklarinda, yada Türkiye den buraya beraberinde getirdiklerinde sonu hüzünle biten trajediler de yaşıyorlar.

Bu yıl yine izin zamanı olması dolayısıyla aynı şeylerin yaşanmaması için uyarı amacıyla bu haberi yaparken ilk önce Arabası ile Türkiye ye gitmekte olan bir Türk ailesinin başına gelenler bizi üzdü. Aile Sırbistan gümrüğüne geldiklerinde polisin şüphelenmesi nedeniyle araç aramaya tabi tutuluyor ve araçtan çöp torbası içinde 60 bin euro nakit para elegeçiriliyor. Polis paraya el koyarken aile de mahkemeye sevk ediliyor

Yaşanan ikinci bir olay da da Alman polisi, Türkiye’den dönen iki aracı durduruyor. Araç içindeki şahısların üzerinde Toplam 2800 Euro’yu bulan altınlara el koyuyor.

Almanya’da Nürnberg yakınındaki A9 otoyolunda yapılan kontrollerde Türkiye’den dönen iki araç gümrük kontrolüne takıldı.

Türkiye’den İngiltere’ye dönen araçta değeri 1400 Euro’yu bulan altın bilezik bulan Alman gümrük memurları buna el koyup işlem başlattılar. Bir başka araçta ise yine değeri hemen hemen 1400 Euro’yu bulan altın taki ele geçti. Bunlara da el konuldu. Yetkili makamların belirleyeceği ceza ödendikten sonra takılar iade edilecek.

Yurtdışından getirdiğiniz bilezik veya takılara dikkat edin. Yetkililer, karayolundan seyahatte bir yolcunun beraberinde bulundurabileceği serbest altın değerinin 300 Euro olduğuna dikkat çektiler. Uçakla yolculukta bu 430 Euro.

Türkiye’den Avrupa’da yaşadığı ülkeye karayolundan seyahat edenlerin gümrük kontrollerini unutmaması gerekir. Yetkililer havalimanlarında olduğu gibi otoyol kenarındaki dinlenme tesisi ve benzin istasyonlarında da arama ve kontroller yapıyorlar.

Lütfen Dikkat…! Avrupa dan götürdüğünüz para miktarıda 10.000 euroyu geçmesin.

Bir cevap yazın