• Sal. Nis 23rd, 2024

HOLLANDA’DAN TESIAD’A ZIYARET

ByHaber Merkezi

Haz 12, 2019

HOLLANDA’DAN TESIAD’A ZIYARET

TESIAD Hollanda Temsilcisi Fikret GÜR ve Hollandali Türk Is Adami Güven BUDAK, TESIAD Genel Baskani M. Ilyas BOZKURT’u makaminda ziyaret etti.

TESIAD Genel Merkezinde gerçeklesen ziyarete TESIAD Genel Baskani Bozkurt Avrupa’da yasayan Türk nüfusunun çok ciddi bir potansiyel olusturdugunu söyledi ve sözlerine söyle devam etti; ‘’Dogu Avrupa’ya Türkiye’den giden 6,5 milyon kisinin 4,5 milyonu Ruhr Bölgesinde yasiyor. Bu bölgeye odaklanarak yapilacak çalismalar son derece önemli. Ayrica Avrupa’daki Türklerin çocuklariyla bu rakam 15 milyonu bulabiliyor. Bu kardeslerimizle yapilacak ticari ve kültürel isbirliklerinin çok faydali olacagini düsünüyorum. Bati Avrupa’ya Dogu Avrupa’yi da ilave ettigimiz zaman 30 milyona yakin çok büyük bir potansiyel ortaya çikiyor.

LOBICILIK DEGIL DIASPORA YAPMALIYIZ

‘’Bizim bugüne kadar Avrupa’da yaptiklarimiz lobicilikten öteye geçemedi. Bizim lobicilik degil diaspora yapmamiz lazim. Diasporanin en önemli saç ayagi; banka destegi, medya destegi ve is adamlari teskilatidir. Bu üçlü yapiyi bizim Avrupa’da güçlendirmemiz lazim. Avrupa’daki Türk vatandaslarimiz bu üç konuda desteklendiginde oradaki is adamlarimizin çok güzel çalismalara imza atacaklarina inaniyorum.’’

‘’ Basarili olmak istiyorsak tarafsiz ve bagimsiz olmaliyiz. Bu yüzden Cumhuriyet, demokrasi, hukukun üstünlügü ve seküler laiklik bizim kirmizi çizgimizdir. Bu kavramlari ve Atatürk’ü tartismaya açmayiz. Metehan, Alp Er Tunga neyse Atatürk odur.’’

‘’Sürdürülebilir stratejilerimiz için bizlerin iki seye odaklanmasi lazim. Birincisi; insanlari dinine, partisine, ideolojisine göre ayirim yapmadan ancak dürüst ve güvenilir is adamlarindan olusan bir network kurmaliyiz. Ikincisi; gelecegimiz için akademik çalismalara, özellikle yüksek lisans ve doktora çalismalarina önem vermemiz lazim.‘’

YENI NESIL DAHA LIBERAL

Bozkurt, Avrupa’nin gelecegine iliskin stratejik tespitler yapti. ‘’Avrupa birligi içinde dogan yeni nesil, ulus milliyetçiligi anlayisindan bikmis durumda. Yeni nesil sinirlarin kalkmasini istiyor. Daha liberal bir gençlik geliyor. Bunu dikkate almaliyiz.

ASIMILE OLMAMALIYIZ ENTEGRE OLMALIYIZ
Diger bir konu da asimilasyonla entegrasyonu birbirine karistiriyoruz. Bu yüzden aileler, gençlerimiz asimile olmasin diye ugrasirken entegrasyonu saglayamiyor. Böyle olunca da hem Türkler basarili olamiyor; hem de Avrupalilarin Türklere bakisini olumsuz yönde etkiliyor.
Mesela , Hollanda’nin özel bir gününde oradaki Türklerimizin bir elinde Türk bayragi, bir elinde Hollanda bayragi sallayarak bu senliklere katilmasi tüm Hollandalilarin kalbini fetheder.’’

TESIAD Hollanda Temsilcisi Fikret GÜR Avrupa’da yapilacak çalismalarda tarafsizligin önemine vurgu yapti ve TESIAD’in Avrupa’da bu kadar güzel karsilanmasinin en önemli nedeninin tarafsiz, bagimsiz ve net bir durus ortaya koymasindan kaynaklandigini söyledi.

Ziyarette söz alan Hollandali Türk Is Adami Güven Budak; ‘Birlik oldugumuz taktirde, Avrupa’nin geleceginde Türkler de söz sahibi olacaktir’ dedi.

Bir cevap yazın