• Cum. Mar 29th, 2024

Kırmızı lale film festivalinde Anons filmine iki büyük ödül

ByHaber Merkezi

Haz 2, 2019

Kırmızı lale film festivalinde Anons filmine iki büyük ödül

Hollanda Türkiye Kültür Vakfı tarafından bu yıl yedincisi düzenlen Kırmızı Lale Film Festivali, Hollanda’nın Amsterdam ve Rotterdam şehirlerinde 16 Filmle sinemaseverlerin karşısına çıktı. Amsterdam De FilmHallen sinemasında 31 Cuma günü yapılan kapanış töreninde En İyi Film, En İyi Yönetmen, Özendirme ödülleri sahiplerini buldu.

Kırmızı Lale Film Festivali’nin 3 kişilik jürisi tarafından yapılan değerlendirmede en iyi film ödülünü Anons filmi kazandı.

En iyi yönetmen ödülü de yine yönetmenliğini Mahmut Fazıl Coşkun’un yaptığı Anons filmine verildi.
Bu ödüller Türkiye’nin Amsterdam Başkonsolosu Engin Arıkan, Yunus Emre Enstitüsü Amsterdam Müdürü Abdullah Altay tarafından, filmin yönetmeni adına başrol oyuncularından Şencan Güleryüz’e verildi.
Bu yıl jüri ilk kez Özendirme Ödülü de verdi. Özendirme ödülünü Taksim Hold’em filminin yönetmeni Michael Önder aldı.

Festival’de 9 yarışma filmi, 2 özel gösterim filmi, 1 belgesel, 4 kısa film yer aldı.

Yarışma jürisinde de Hollanda’nın ünlü sinema yönetmeni Eddy Terstall, Türkiye’den tanınmış film eleştirmeni Kerem Akca ve Hollandalı sanatcı Bülent Evren’den oluşuyordu. Festival süresinde Türkiye’den konuk olarak gelen sinema sanatcıları, yönetmenler çeşitli etkinliklerde yer aldı.

Yaşam boyu başarı ödülü Tayfun Pirselimoğlu’na

Usta yönetmenlere verilen Yaşam Boyu Başarı Ödülü bu yıl Tayfun Pirselimoğlu’na verildi. Pirselimoğlu festivalin son gününde de gösterilen Ben O değilim ve Yol Kenarı filmlerinden sonra Masterclas etkinliğine katıldı. Etkinlik sonrasında sanatcıya Yaşam Boyu başarı Ödülü Heykeli takdim edildi.

Kırmızı Lale Festivali Başkanı Mehmet Emin Alkanlar artık film festivalleri yapmanın çok güç olduğunu, Avrupa’da yalnızca 3 festivalin kaldığını, tüm zorluklara rağmen Türkiye sinemasını tanıtmaya inatla devam edeceklerini söyleyeren şunları ekledi: “Bu yılki festival yalnızca bir iki sinemasever işadamının katkıları ve Yunus Emre Enstitüsü ile Atlas Havayollarının destekleriyle gerçekleşebildi. Türkiye’de de son yıllarda sinema sektöründe sıkıntılar ortaya çıkmaya başladı ve çekilen film sayısı azaldı. Umarın bu kriz ortamı bir an önce dağılır ve sinemamız yeniden eski günlerine döner…”

Bir cevap yazın