• Cts. Nis 20th, 2024

Hollandali yerlesik yabanci Gazipasa’da Türk usullerine göre defnedildi

ByHaber Merkezi

Haz 1, 2019

Hollandali yerlesik yabanci Gazipasa’da Türk usullerine göre defnedildi

Antalya’nin Gazipasa ilçesinde bir süredir tek basina yasayan Hollandali Ansgar Driessen (53), geçtigimiz günlerde evinde ölü bulunmustu.

Yapilan otopsinin ardindan beyin kanamasindan öldügü anlasilan Ansgar Driessen’in cenazesi islemlerin ardindan vasiyeti üzerine çok sevdigi Gazipasa’ya defnedildi.

Hristiyan olan Ansgar Driessen’in cenazesi Çamli Mezarlikta bulunan yabancilar mezarligina defnedildi. Cenazeye papaz katilmazken, ailesinin istegi üzerine cenaze töreni Türk usullerine göre yapildi. Tabuttan çikarilarak kendisi için kazilan mezarliga konan Driessen’in cenazesinin üzeri önce beton bloklarla ardindan da toprakla örtüldü. Törende Driessen’in Rusya ve Hollanda’dan gelen yakinlari kabir basinda mum yakti. Kabire kürekle toprak atan yakinlari daha sonra kabrin üzerine kirmizi gül birakti.

Antalya Büyüksehir Belediyesi Mezarliklar Müdürlügünde görevli imam, defin islemi sonrasi Driessen için helallik istedi. Daha sonra Driessen’in abisi Patrick Driessen cep telefonundan kardesinin en çok sevdigi sarkiyi açip bas ucuna telefonu birakti. Driessen’in yakinlari göz yaslari içerisinde sessizce sarkiyi dinledi. Sarkinin bitmesinin ardindan Driessen’in yakinlarin yine Türk adetleri geregi mezarlikta saf tutarak taziyeleri kabul etti.

Driessen’in abisi Patrick Driessen, kardesinin Türkiye ve Gazipasa’yi çok sevdigini belirterek, “Buraya defnedilmeyi o istedi. Biz de yerine getirdik. Türklere samimiyetleri ve yardimseverliklerinden dolayi tesekkürlerimi sunuyorum” dedi. – ANTALYA

Kaynak: IHA

Bir cevap yazın