• Cum. Mar 29th, 2024

Türk Turizmi’ne Dev Yatırımları Devam Ediyor

ByHaber Merkezi

May 20, 2019

Türk Turizmi’ne Dev Yatırımları Devam Ediyor

Mustafa Koyuncu – Fethiye – Ovacık

Edelstaal Group International Orka Hotels Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Torunoğulları, Türkiye ekonomisine güveniyorlar. Orka Grup, bölgenin en büyük Water World Tema Parkını kuruyor. İngiliz ortakları J & S Leisures ile geçen yıl Fethiye’de yatırımına başladıkları tema park projesini de Haziran ayının sonuna doğru açmayı planladıklarını belirten Torunoğulları,

“ 33 bin metrekare alan üzerinde hayata geçirdiğimiz Tema Park’ta, eğlence aktivitelerinin yanı sıra AVM, restoranlar sokağı, 150 villa ve bir de otel olacak. Maliyet 35 milyon avro’yu buluyor. Torunoğulları ailemize ait Fethiye ve Marmaris’te otelleri olan Orka Grubu, ağırlıklı olarak çalıştığımız Hollanda pazarında bu yıl ciddi bir artış olacağını belirtmek isterim. Türkiye’nin Hollanda pazarında yeniden yükselişe geçtiğini, bu yıl gelecek ziyaretçi sayısının 1,5 milyonu aşabileceğini, Hollanda’da Türkiye’ye yönelik erken rezervasyonlarda bir önceki yıla göre yüzde 35 artış yaşandığını belirtmek isterim.” dedi.

Edelstaal Group Yönetim Kurulu üyesi ve ORKA Hotels Genel Müdürü Ercan Torunoğulları, ” Torunoğulları Ailesi olarak saygı ve sevgiyi ön planda tutuyoruz, birbirimize dürüstçe davranarak güveniyoruz. Demokratik şekilde büyük küçük ailede herkes görüşünü belirtebilir. Başarının sırrı saygı, sevgi, dürüstlük, güvenmek ve aile birlikteliği. Babamın ve Amcalarımın kararlarını da önemsiyorum. Holding olarak yalnızca Hollanda’da ve Türkiye’de Turizm ve İnşaat sektöründe büyük yatırımlar yapıyoruz.

Buradan altını çizerek belirtmek istediğim çok önemli konulardan biride, Sayın Cumhurbaşkanımızın Türkiye’ye yatırım çağrısı üzerine biz de Torunoğulları ailesi olarak hareket geçtik. Torunoğulları Holding olarak yabancı yatırımcıları ülkemize çekmek konusunda misyon üstlendik. Yeni yabancı yatırımcıların Türkiye’ye yatırım yapmaları için bir dizi görüşmelerimiz sürüyor. Bazı yabancı yatırımcılarla da anlaşmaya vardık ve bunları önümdeki günlerde birer birer açıklayacağız. Türkiye açısından çok güzel şeyler olacak. Biz Edelstaal Group ve Orka Hotels olarak ülkemize yatırım yapmaya devam ediyoruz. Birçok ülkeden dev firmalar ile ortaklığımız ve ortak yatırımlarımız var. Orka Hotels, Orka Homes, Simtronic gibi dev firmaları bünyesinde barındıran Edelstaal Group ile İngiliz J&S Leisures ORKA World arasında Tema Parkı projesi için imzalar atıldı. Orka group Fethiye Ovacık’da bölgenin en büyük Water World Tema Parkını kuruyoruz” dedi.

Uluslararası Utrecht Turizm Fuarı’nda bir araya gelen J&S Leisures firmasından Lee Edward Grant ile ORKA Hotels Genel Müdürü Ercan Torunoğulları, “ İnşasına Fethiye’de bu yıl başlanacak olan ORKA World Tema Parkı’nın bölge turizmine çok önemli katkı sağlayacağını belirtmek isterim. Kardeşim Caner Torunoğulları Marmaris’teki beş yıldızlı muhteşem Deniz sahiline sıfır doğa ile iç ice olan otelimiz. Sentido Orka Lotus Beach yanı başında sahilde İCON Beach Club’u açarak. yerli yabancı turislerin sanatçıların buluştuğu yer olmasını sağlıyor. Türkiye ve Marmaris turizme katkıda bulunmaya çalışıyor.” diye konuştu.

Bir cevap yazın