• Cum. Mar 29th, 2024

CHP HOLLANDA BİRLİĞİ 19 MAYIS`I COŞKU İLE KUTLADI

ByHaber Merkezi

May 19, 2019

CHP HOLLANDA BİRLİĞİ 19 MAYIS`İ COŞKU İLE KUTLADI

Özcan Özbay

19 Mayıs heryıl olduğu gibi tüm yurtta ve Türki Cumhuriyetlerde coşku ile kutlandı. CHP Hollanda birliği de bu coşkuyu yaşayanlardan. Saat 11 de Amsterdam da bulunan Atatürk caddesinde Atatürk mozelesine çelenk konarak saygı duruşu ve istiklal marşları akabinde başlayan kutlama töreni, Stock Eğitim Vakfı başkanı İsmail Polat bir konuşma yaparak herkesin 19 Mayıs Atatürk`ü anma, gençlik ve spor bayramını kutladı. Sonrasında CHP Hollanda birliği başkanı Bülent Çoban da günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı.

Buradaki çelenk koyma töreni sonrasında saat 15:00 te Stock vakfında ki program başladı. Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan ikinci törende Çocuk ve yetişkinlerden oluşan folklor ekibi davetlilere harika bir folklor gösterisi sundu.

Günün anlamı mahiyetinde yapılan konuşmalar ardından Avrupa parlementosu Türkiye Raportörü Katı Piri bir konuşma yaptı. Piri konuşmasında hem avrupa parlamentosu seçimleri hemde Türkiyeye haksızlık yapıldığını vurgularken " Türkiye nin Avrupa üyeliğinin şu anki yönetimle zor olduğu görünüyor."dedi. İstanbul seçimlerini de yakından takip ettiklerini belirten Piri "Kazanılmış bir hakkı sahibine teslim etmediler. İmamoğluna haksızlık yapıldığını ama tekrar seçileceğine inanıyorum. Zira aynı zarfa 4 pusulanın biri yok sayılıp diğerlerinin kabulü kendileri bile açıklayamadılar, Avrupa da buna sessiz kaldı.”dedi. Katı Piri İmamoğlu`nun yeniden seçilmesi halinde bu konuda ilk çalışmayı acil yapacağını vurguladı.

Program Soru cevap bölümünün ardından Dilan Dutkusu, Özgür Öktem, Burhan Yıldırım ve İlkay Yavuz un müzikleri ile güne nokta koydular.

Bir cevap yazın