• Sal. Nis 23rd, 2024

BEYAZ AY HOLLANDA ŞUBESİNİN BU YILKİ İFTAR TEMASI ENGELSİZ İFTAR

ByHaber Merkezi

May 19, 2019

BEYAZ AY HOLLANDA ŞUBESİNİN BU YILKİ İFTAR TEMASI ENGELSİZ İFTAR

Özcan Özbay

“Türkiye Beyaz Ay Derneği Hollanda şubesi olarak düzenlediğimiz iftar programımıza hepiniz hoşgeldiniz” diyerek misafirleri selamlayan Beyaz Ay Derneği Hollanda Şubesi başkanı Aynur Gül Çakır Hep birlikte yine bir rahmet ayına erme mutluluğunu yaşıyoruz. Beyaz Ay Hollanda olarak her yıl olduğu gibi bu yılda engellilerimize pozitif ayrımcılık uygulayarak onları özel bir iftar programında buluşturduk. Biz her zaman şunu söyledik, önemli olan engelli olmak değil. Engellilere engel olmamaktır.”dedi.

Renkli geçen iftar programında çocukların severek izledikleri Pepe karakteri ve arkadaşı Sıla çocuklarla gece boyunca eğlendiler.

Lalezar Semazen gurubunun yaptığı semah gösterisi de izleyenleri büyüledi.

Program da ayrıca her yıl yapılan Beyaz Ay indirim Kartı çekilişin de şanslı üç kişi Hamdi Emirhan Nebi, Teyfik Korhan ve Harun Keskin e kartları takdim edildi.

Ezanın okunması ile başlayan iftar sonrasında misafirler hem Beyaz Ay derneği Hollanda şubesi yetkililerince hazırlanan özel çanta ve işlemelerden oluşan standları da gezdiler

Türkiye Cumhuriyeti Lahey Büyükelçisi Şaban Dişli de yaptığı konuşmada “Bu güzel geceyi düzenleyen Beyaz Ay derneği Hollanda şubesine teşekkür ediyorum. Artık ortasına ulaştığımız Ramazanı şerifimiz tüm islam alemine inşallah hayırlar getirir. Birlik beraberlik dayanışma çok önemli. Derneğimizin biraz daha büyümesi lazım, tabiki buda ancak sponsorerler olabielcek. bir küçük teknik sorun nedeniyle henüz bağış kabul edemiyorlarmış ama en kısa zamanda bunu aşıp bağışları almaları lazım. Derneğimiz çok güzel programlarla dezavantajlı çocuklarımıza destek veren hizmetler veriyorlar. Bizlerde hem başkonsolosluklarımı hemde biz olarak kendilerine gereken desteği vereceğiz.”dedi.

Beyaz Ay Derneği Hollanda Şube Başkanı Aynur Gül Çakır mıkrofonlarımıza yaptığı konuşmasında “Öncelikle tüm misafirlerimize çok teşekkür ediyorum. Beyaz Ay Hollanda olarak tüm engelleri aşmak için bu tür programları yapıyoruz. Her etkinliğimizi farklı temalarla yine engelliler için yapıyoruz. Amacımız bu insanlarımızı toplum içine çekebilmek. Yıl boyu bir çok program ve eğitim seminerlerimiz var. Şimdi bir projemiz var ama o projemiz süpriz olacak. Halkımıza kendilerini ve dezavantajlı insanlarımızı önemsemeleri çağrısında bulunmak istiyorum. Derneğimize maddi manevi herkesin desteklerini bekliyoruz. Bu şekilde özel çocukları olan aileler bize www.beyazay.nl adresinden ulaşabilirler. Bizde hangi sorunları öncelikli ise kendilerine o konu hakkında kendilerine destek olmaya çalışırız.”dedi.

Geceye Türkiye Cumhuriyeti Lahey Büyükelçisi Şaban Dışlı, Rotterdam Başkonsolosu Aytaç Yılmaz, çeşitli STK temsilcileri, Beyaz Ay Hollanda üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Bir cevap yazın