• Cts. Nis 20th, 2024

HOLLANDA 2. DÜNYA SAVAŞINDA ÖLENLERİNE AĞLADI

ByHaber Merkezi

May 5, 2019

HOLLANDA 2. DÜNYA SAVAŞINDA ÖLENLERİNE AĞLADI

Özcan Özbay

Hollanda her yıl olduğu gibi bu yılda 4 Mayıs ta 2. Dünya savaşında yaşamlarını yitiren askerlerini andı.

Hollanda’nın 1961 yılına kadar İkinci Dünya Savaşı’nda ölen sivil ve asker için 4 Mayıs ta anma töreni tüm ülkede belediye ve resmi dairelerde törenlerle yapıldı.

Rotterdam Feyenoord bölgesinde bulunan Kocatepe camiinde bu yıl ilk kez yapılan anma törenine mahalle sakinlerininilgisi büyük oldu. DSB (Demokratik Sosyal Birlik) kurumunun öncülüğünde yapılan organizede Kocatepe içindeki sosyal tesisler bölümünde yer alan savaş kurbanları anıtı önünde toplanan kalabalığa önce orada yaşamlarını yitirenler hakkında bilgiler verildi.

Daha sonra tüm katılımcılar ile birlikte 2 dakikalık saygı duruşu yapıldı ve ardından da Hollanda milli marşı okundu.

Rotterdam Kocatepe camii Yönetim Kurulu Başkanı İlyas Demir Türkoğlu bu günkendileri içinde özel bir günöldüğünü belirterek “Bu gün Mahalle sakinlerimiz ile 1947 yılında savaşta yaşamlarını yitirenleri andık. Kocatepe camiimizde bu anma töreni bir ilk oldu.”dedi.

DSB kurumu adına konuşan Ömer Hünkar Ilık ta “Hollanda genelinde saatler 20.00 yi gösterdiğinde 2 dakikalık bir saygı duruşu yapıldığı gün bu gün. 4 Mayıs ta burada Kocatepe camiinin olduğu yerde bulunan bir okulda okuyan öğrenci ve öğretmenlerin öldürülmüş olmaları üzücü bir olay. Bu gün onları andık.”dedi.

Bir cevap yazın