• Cum. Nis 19th, 2024

KAHRAMAN BERBER

Vlaardingen de dün saat 16.05 sularında kendisine ait berber dükkanında müşterisini traş ederken dışarıdan gelen gürültüye bakmaya çıkan 25 yasındaki Türk Berber Hacı Altıntaş kanala bir aracın düştüğünü görünce hiç tereddüt etmeden suya atlayarak sürücüyü çıkarmayı başardı.

3 Mayıs Cuma öğleden sonra saat 16.05 sularında Vlaardingen Oosthavenkade’de bulunan berber dükkanında müşterisini traş ettiği sırada dışardan gelen gürültüye bakmaya dışarı fırlayan 25 yasındaki Hacı Altıntaş bir aracın kanala uçtuğunu görmüş ve hiç tereddüt etmeden suya atlayarak yaşlı sürücüyü araçtan çıkartarak kurtardı. “İlk önce bir kavga düşündüm, çünkü bu buralarda daha sık oluyor, ancan gördümki durum daha da kötü. Yaşlı bir sürücü, Oosthavenkade’den Volkswagen Golf’üyle kanala uçmuş, hala arabanın bir kısmı suyun dışında gördüm” diyen Altıntaş daha sonra “Hemen ceplerimi boşalttım ve suya atladım. Rıhtımda olayı gören bir çok kişi varken kimsenin bir şey yapmaması hatta telefonlarını çıkartarak filme çekmelerine sinirlendim. Arabadaki bu yaşlı adam onlarında dedesi yada bir yakını olabilirdi.”dedi.

Arabaya yaklaştığında dalarak duruma baktığını ve yaşlı adamın aracın içinde sakin şekilde durduğunu görüp camı açmasını istediğini belirten Altıntaş “Adam araçta yalnızdı. Sakındı ve kurtarılması için kendi penceresini açabiliyordu. Onu arabadan çıkarmak oldukça zordu. Sonunda talihsiz sürücüyü sağ camdan araçtan çıkarmayı başardı. “Güvende olduğu için çok mutlu oldum.” dedi.

TEŞEKKÜR İÇİN DÜKKANA GELDİ

Altıntaş, ülkedeki yerel medya tarafından “kahraman” ilan edildi. Kanala düşen Hollandalı ise olaydan bir gün sonra berber dükkanına giderek Altıntaş’a teşekkür etti.
Altıntaş, “O an nasıl bir panik içinde olduğumu anlatamam, ‘benim hayatımı kurtardın’ diyerek ağlaması duygulandırdı. Olay yerinde bulunan çok sayıda kişi arasından kanala atlayarak bir hayat kurtardığım için gurur duyuyorum” dedi.

Bir cevap yazın