• Sal. Nis 16th, 2024

‘PROFESYONELLER GENÇLERLE BULUŞUYOR’

ByHaber Merkezi

Nis 30, 2019

Rotterdam Başkonsolosluğu bünyesinde yep yeni bir uygulama
‘PROFESYONELLER GENÇLERLE BULUŞUYOR’

Özcan Özbay

Rotterdam Başkonsolosu Aytaç Yılmaz bu güne kadar yapılmamış bir çalışmaya öncülük etti ve Hollanda da kendi branşlarında en başarılı olmuş Profesyonelleri Gençlerle bir araya gelerek onlara örnek olması için ‘Profesyoneller Gençlerle Buluşuyor’ başlığı altında bir söyleşi düzenledi.

Bunun peryodik olarak tekrarlanacağına vurgu yapan Rotterdam Başkonsolosu Aytaç Yılmaz ilk söyleşi programına Fortuna Sittard Kulübü Başkanı Işıtan Gün`ü konuk etti.

Rotterdam Başkonsolosluğunda geçekleşen programın moderatörlüğünüde kendisi üstlenen Başkonsolos Yılmaz iki bölüm halinde gerçekleştirdiği söyleşi programının ilk bölümünde öncelikle konuğu Işıtan Gün hakkında bilgi verdi. Daha sonra soru cevap kısmında Başkonsolos Aytaç Yılmaz’ın sorularını cevaplayan Gün, Fortuna Sittard’ı nasıl satın aldığını anlattı. Gün “Hollanda da yaşayan bir dostumun beni araması sonrasında Fortuna Sittard ı satın almaya karar verdim. İflas etmiş bir kulübü almanın rizikolarını göz önüne alarak böyle bir çalışmaya girdim. 2016 yılında satın aldığım takımımız o zamanlar ligde de durumu iyi değil, çok kısıtlı bir taraftar desteği ile duruyordu. Aradan geçen 3 yılda bu günki durumumuza geldik ve takımımız şimdi ligde başarılı şekilde stadı % 90 kapasite ile dolduran taraftarları karşısında futbolunu oynuyor.”dedi.

Çeşitli yaş gruplarından yaklaşık 50 kişinin katıldığı programda katılımcılar Işıtan Gün ün söyeldiklerini pür dikkat takip ettiler.

Program sonrasında ikili görüşmelerinde yapıldığı söyleşinin ardından katılımcılar bu program için Başkonsolos Aytaç Yılmaz’a teşekkür ettiler.

Mikrofonlarımıza konuşan Işıtan Gün muhabirimizin “Takımı satın alıp başına geçtiğinizde Türkiyeden sizi arayarak bir şey söyleyen oldumu” sorusuna “Tebrik etmek için arayan arkadaşlar oldu tabiki ama bunun dışında arayan olmadı.”dedi. Gün “Türkiye de belirsizlik sisteme yüklenen bir suç olmuş, halbuki sistem dedikleri bile sistemsizlik.”dedi.

Organizenin mimarı Rotterdam Başkonsolos`u Aytaç Yılmaz da mikrofonlarımıza yaptığı açıklamada, bu çalışmanın devamının geleceğini, branşlarında başarılı olmuş kişileri gençlerle bir araya getirmeyi sürdüreceklerini belirtti.

Bir cevap yazın