• Cum. Nis 19th, 2024

TESİAD ve TESAM Avrupa Açılımına Rotterdam dan Başladı

ByHaber Merkezi

Nis 28, 2019

TESİAD ve TESAM Avrupa Açılımına Rotterdam dan Başladı

Özcan Özbay

2003 yılında kurulan ve bu gün Türkiye’nin üçüncü büyük işadamları derneği olan TESİAD (Tüm Etkin Girişimci İşadamları ve İskadınları Dernekleri Federasyonu) Avrupa çapında yapacakları açılım için Hollanda`yı merkez seçti.

2003 yılında Bursa da kurulan TESİAD kuruluşunun 15. yılında Dünya çapında bir kurum haline gelmek için başlattığı şube ve temsilcilik çalışmalarına Türki Cumhuriyetlerden Kazakistan, Azerbaycan ve Özbekistan’ın ardından, Avrupa yapılanmasına da Hollanda’dan başladılar. Hollanda da sevilen simalardan Fikret Gür ile anlaşarak kendisini TESİAD Hollanda Temsilcisi olarak resmen atadılar.

Temaslarda bulunmak ve görev atamasını gerçekleştirmek için 6 gün önce Hollanda ya gelen TESİAD Genel Başkanı İlyas Bozkurt ve ekibi önceki gün Schiedam da bulunan Semazen Restaurant da çeşitli STK temsilcileri, işadamları ve basın mensupları ile kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.

İlgi ve katılımın büyük olduğu toplantıda Türkiye’nin Rotterdam Başkonsolosu Aytaç Yılmaz da katılarak bir konuşma yaptı. Hollanda’da açılan temsilciliğin iki ülke arasındaki ilişkilere katkısının önemine değinen Başkonsolos Yılmaz, işadamlarından ve STK temsilcilerinden gençlere yönelik çalışma ve projelere ağırlık vermelerini istedi.

Daha sonra konuşan TESİAD Genel Başkanı İlyas Bozkurt da konuşmasına TESİAD’ın kuruluşunu, vizyonunu ve misyonunu anlatarak başladı. TÜSİAD ve MÜSİAD’dan sonra Türkiye’nin 3. Büyük İşadamları derneği olduklarını vurgulayan Bozkurt, adı geçen kurumlarla aralarındaki farkın ise siyasi yapılanmalardan, dini cemaatlerden uzak tam bağımsız bir STK olmuş olmalarından kaynaklandığını belirtti.

Bozkurt bünyelerinde bulunan akademisyenler ve araştırmacılarla çeşitli araştırmalar yaptıklarını ve en son “Göç” konulu bir araştırmadan söz etti. Dünyaca tanınmış düşünce dernekleri (Think Tank ) arasında ilk yüze giren bir de düşünce derneklerinin de olduğunu ifade eden Bozkurt, bir soru üzerine, “Büyük sermayeli iş adamları dernekleri zaten var. Üyelerimiz genelde KOBi’lerden oluşuyor. Avrupa açılımımızda temsilciliklerimizin ilkini Hollanda’da açıyoruz. Hollanda bizim için çok önemli bir konumda. Buradan sonra Almanya ve diğer ülkelerde de temsilcilikler açacağız. 6 gündür Hollanda’da bulunuyoruz. Netice olarak beklediğimizin ve tahminimizin üstünde bir canlılık, ekonomik hareketlilik ve insanlarımızın başarılarına tanık olduk” dedi.

“Her düşünce ve inanca kapımızı açıktır.”diyen Bozkurt, “Biz milli muhafazakar bir düşüncedeyiz” diyerek katılımcılara teşekkür etti.

Bir cevap yazın