• Per. Mar 28th, 2024

Başkonsolosluk ta 23 Nisan Coşkusu

ByHaber Merkezi

Nis 28, 2019

Başkonsolosluk ta 23 Nisan Coşkusu

İçinde bulunduğumuz Nisan ayının en çok sevilen günü olan 23 Nisan coşkusu bir haftadır aralıksız devam ediyor.Başta Türkiye ve Türki Cumhuriyetler olarak tüm Dünya da aynı coşku ile kutlanan 23 Nisan etkinlikleri çerçevesince dün Rotterdam Başkonsolosluğu`nda da kutlandı.

Ev sahipliğini Rotterdam Başkonsolosu Aytaç Yılmaz ve eşi Belgin Yılmaz’ın yaptığı ve Rotterdam Başkonsolosluğu konferans salonunda gerçekleşen kutlamaya yaklaşık 50 çocuk aileleri ile birlikte katıldı.

İstiklal Marşının okunması ile başlayan kutlama töreninde Başkonsolos Aytaç Yılmaz günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaptı. Konuşmanın ardından Tuana Gökçedere adlı küçük kızın okuduğu 23 Nisan şiiri ile misafirler tarafından uzun süre alkışlandı.

Makam koltuğuna oturmak için katılımcı çocukların isimleri alınarak yapılan çekilişte Rotterdam Başkonsolosluğu koltuğuna oturmayı Arden Hek, Bera Erol, Sare Şerefbahaoğlu, Ahmet Boyraz ve Nisa Nilsu Çiçek kazandılar. Etkinlik boyunca çocuklarla aynı neşeyi paylaşan Başkonsolos Aytaç Yılmaz, 23 Nisan geleneği gereği koltuğunu devrettiği yeni Başkonsoloslarla karşılıklı fikir alış verişinde bulunarak çocuklardan talimat, görüş ve düşünce aldı.

Bayrak ve balonlarla süslenen salonda çocuklara patlamış mısır, pamuk şeker ikramı yapılırken, örümcek adam ve değişik çizgi film karakterleri ise çocukların neşeli dakikalar geçirmesi için çaba sarf ettiler.

Bir cevap yazın