• Cum. Mar 29th, 2024

Hollanda Türk Kadınları Derneği Konya’da Yanan Gönüllere Dokundu

ByHaber Merkezi

Nis 17, 2019

Hollanda Türk Kadınları Derneği Konya’da Yanan Gönüllere Dokundu

Kısa adı HTKD olan Hollanda Türk Kadınları Derneği kuruluşundan bu yana her yıl Türkiye’nin farklı bir ilinde, hayırseverlerin bağışlarını mağdur ve muhtaç çocuklara ulaştırmaya devam ediyor.

HTKD, 2019 yılında “Sen Varsan Bir Fazlayız” sloganı ile düzenlediği yardım kapsamında Konya da 230 çocuğa gıda, eğitim, yatak, yorgan, baza, kırtasiye malzemeleri, eğitici materyaller, hikaye kitapları, oyuncak ve giysi yardımında bulundu.

HTKD Başkanı Sibel Sakı yaptığı açıklamada, “Hayırsever dostlarımızın da yardımıyla Konya Valiliği tarafından tespit edilen kimsesiz çocuklara yardım ellerimizi uzatıp o çocukların gönüllerine dokunarak bir nebze de olsa onları gülümsetebildik. HTKD’ye güvenip bağış yapan, yavrularımızın geleceklerine umut olan tüm hayırseverlere teşekkür ederiz. Korunmaya muhtaç, cinsel istismara uğramış çocukların bedenen, ruhen, ahlaken ve fikren olumlu gelişmeleri için maddi ve manevi desteğe ihtiyaçları var. Bu nedenle HTKD olarak bu yardım kampanyasında çekilen tüm fotoğrafları medyada ve websayfamızda paylaşarak, bu tarz organizasyonların örnek teşkil etmesini istiyoruz. Daha yüreğine dokunulması gereken birçok yavrumuz var.” dedi.

HTKD tarafından 2019 yılı için yapılan bağışlar, Konya Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı, Karatay Çocuk Evleri Sitesi’nde bulunan bakım ve koruma ihtiyacı olan 13-18 yaş arasındaki 60 erkek çocuğuna, Konya Çocuk Destek Merkezi bünyesindeki 13-18 yaş aralığındaki cinsel istismar mağduru 50 kız çocuğuna ve Mevlana Sevgi Evleri Çocuk Yuvasında 0-18 yaş aralığındaki 120 kişi olmak üzere toplamda 230 çocuğa ulaştırıldı.

Bir cevap yazın