• Per. Mar 28th, 2024

1 NİSAN DAN İTİBAREN KONSOLOSLUKLARDA NAKİT ÖDEME YAPILMAYACAK

ByHaber Merkezi

Mar 29, 2019

1 NİSAN DAN İTİBAREN KONSOLOSLUKLARDA NAKİT ÖDEME YAPILMAYACAK

Rotterdam Başkonsolosluğu sosyal medya üzerinden yaptığı yazılı açıklama ile 1 Nisan tarihinden itibaren artık Konsolosluklarda yapılacak olan işlemlerde nakit ödeme yerine Sanal Post ödemeye geçileceği belirtildi.

Konsolosluğun Sosyal medya sayfasından yaptığı açıklama aynen şöyle;

Konsolosluk İşlem Ödemeleri Hakkında Önemli Duyuru

22 Ocak 2019 tarihinden itibaren gerçekleştirilen deneme uygulamasının başarıyla sonuçlanması üzerine, Başkonsolosluğumuzda yaptıracağınız işlemlere ilişkin ödemelerde 1 Nisan 2019 tarihinden itibaren, internet üzerinden gerçekleştirilen “sanal POS bankacılık ödeme sistemi”nin kullanılmasına karar verilmiştir. Bu sisteme geçişle birlikte nakit tahsilat artık yapılmayacak, kasa gişesi kapatılacaktır. Böylece, Başkonsolosluğumuza gelirken beraberinizde nakit para getirme mecburiyetiniz de ortadan kalkmış olacaktır.

Sanal POS bankacılık ödeme sistemi nedir, nasıl çalışır, ihtiyacınız olan teknik altyapı nedir?

-İnternet üzerinden gerçekleştirilen, İDEAL ödeme sistemini de kapsayan, kullanımı son derece kolay bir ödeme sistemidir. Tahsilatlar https://vezne.konsolosluk.gov.tr/tr/login/ internet sitesi üzerinden gerçekleşmektedir.

-İnternet sitesine giriş yaptıktan sonra, T.C. Kimlik Numaranız veya işlem referans numarasını kullanarak ödeme işleminizi başlatabilirsiniz.

-Giriş yaptıktan sonra ödeyeceğiniz tutar otomatik olarak görüntülenecektir.

-Ödeme işlemi için internet bağlantısı olan bir cep telefonu, bilgisayar veya ipad’inizin olması, ayrıca bir banka hesabınızın bulunması yeterlidir.

-Ödemede bankamatik kartı veya kredi kartı kullanılabilmektedir.

-Ödemede kullanacağınız cihazda “mobil bankacılık”ın kurulu olması veya internet bankacılığınızın bulunması işleminizin hızlıca sonuçlanmasını sağlayacaktır.

-Ödemeyi siz veya sizin adınıza bir başkası yapabilir. Üstelik, ödemeyi yapacak kişinin Başkonsoloslukta fiziken bulunması da gerekmemektedir.

-Ödeme işlemine başlamadan önce bankanızda ödenecek meblağı karşılayacak yeterli bakiyenin bulunup bulunmadığını, günlük azami ödeme limitinizi kontrol ediniz.

-Ödeme sonucunda e-tahsilat makbuzunuzu internet sayfasından görüntüleyebilirsiniz.

Saygıyla duyurulur.

Bir cevap yazın