• Cts. Nis 20th, 2024

ZANLI SUC MAKINASI CIKTI

ByHaber Merkezi

Mar 18, 2019

ZANLI SUC MAKINASI CIKTI

Silahlı saldırı sebebiyle Utrecht te raylı sistem ulaşımına geçici bir süre için ara verildi. 24 Ekim Meydanı’nda bulunan bir tramvay istasyonu polis tarafından kordonla çevrildi.

Ülke basınında çıkan haberlerde, saldırı sırasında olay yerinde bulunan bir kişinin “saldırganın büyük bir silahla etrafa ateş açtığını” iddia ettiği aktarıldı.

IŞİD’LE BAĞLANTISI NEDENİYLE TUTUKLANMIŞ

BBC Türkçe’ye konuşan Utrecht’te yaşayan Türk bir iş adamı, Gökmen Tanış’ın 2 Temmuz 1981 Yozgat doğumlu olduğunu, daha önce Çeçenistan’a gidip savaştığını söyledi.

Türk iş adamı Tanış için, “Birkaç sene önce IŞİD’le bağlantısı nedeniyle tutuklanıp bırakıldı. Türk toplumuna pek karışmazdı, münzevi bir tipti.” dedi.

SALDIRGAN SABIKALI

Hollanda’da AD gazetesi muhabiri Yelle Tieleman, polisin olayın şüphelisi olarak duyurduğu Gökmen Tanış’ın, 2013 yılında insanlara ateş etmekten sabıkasının bulunduğunu; hırsızlık, taciz ve şiddet olayları nedeni ile birçok kez mahkemeye çıktığını duyurdu.

KRAL: ÇOK ÜZGÜNÜZ

Hollanda Kralı Willem-Alexander, saldırı dolayısıyla yayınladığı mesajında, “3 kişinin öldüğü saldırı nedeniyle çok üzgünüz. Saldırıdan etkilenenlerin ve ailelerinin yanındayız” ifadelerini kullandı.

HOLLANDA HÜKÜMETİ ACİL TOPLANDI

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Utrecht’te gerçekleştirilen saldırı sonrasında hükümetin kriz durumuna geçilmesini görüşmek için kabineyi acil olarak topladı.

Saldırının ardından Lahey kentindeki Hollanda hükümet merkezinde güvenlik önlemleri artırıldı. Hollanda anti-terör koordinatörünün, Utrecht saldırısı sonrasında kriz toplantısı düzenlediği duyuruldu.

Bir cevap yazın