• Cum. Nis 19th, 2024

ARTPOT İLE ROTTERDAMLI SANATÇILAR ARTIK BİRARADA

ByHaber Merkezi

Mar 14, 2019

ARTPOT İLE ROTTERDAMLI SANATÇILAR ARTIK BİRARADA

Özcan Özbay

Rotterdam da yaşayan akademisyen sanatçılar bir araya gelerek ARTPOT u kurdular. Önceki gün yapılan açılış resepsiyonunda Rotterdam Başkonsolosu Aytaç Yılmaz ve eşi de yer aldı.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is ARTPOT-KURUCULARI-drtmedia.jpg

Kuruluş amaçlarının Rotterdam ve çevresindeki sanatçıları bir araya getirmek ve onların çalışmalarına yardımcı olmak olduğunu belirten vakıf başkanı Aktaş Erdoğan Artpot ile ilgili şunları söyledi;

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is ARTPOT-SANATCI-TOPLULUGU.jpg

‘ARTPOT’ u sanatçılar topluluğu ya da derneği olarak tanımlamak mümkün. Sanatçıları ve sanatseverleri yetenekleri doğrultusunda, aynı çatı altında bir araya getirmek istiyoruz . Buradan ortaya çıkacak enerji ile Rotterdam’da sanatsal etkinlikler düzenlemeyi planlıyoruz. Artpot un tam olarak Türkçe çevrisi Sanat-Tenceresi anlamına geliyor. 

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is ARTPOT-SANATCI-TOPLULUGU1.jpg

Çorbada tüm sanatçı ve sanatseverlerin tuzu bulunsun birlikte üretip bu başarıyı birlikte paylaşalım istiyoruz”. 

‘ARTPOT’ müzisyen, fotoğraf sanatçısı, ressam vb. sanat dallarında aktif faaliyet gösteren arkadaşlarımızın uzun süredir kafasını meşgul eden bir hayal. Sanatımızı daha kollektif bir sekilde yapabilmek için vakıflaşmaya karar verdik. 

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is ARTPOT-MUZIK-ZIYAFETI.jpg

Sanatçıların büyük bir kesimi maddi zorluklar altında sanatını icra etmeye çalışıyor. Maddi kaygılar içerisinde hedefleriniz dışındaki işlere daha çok enerji harcayıp, yapmak istediklerinizden yani sanatınızdan uzaklaşabiliyorsunuz. Bu noktada vakıflaşmanın diğer bir amacı ise, sanatçıların kendi sanatlarını kaygısız bir şekilde icra etmelerine maddi-manevi olanaklar sağlayacak alanlar yaratabilmek.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is BASKONSOLOS-VE-ESI-DE-ACILISTA-YER-ALDILAR.jpg

ARTPOT ekibinin üzerinde çalışmakta olduğu ”Roots, Songs of Bosphorus ve Adnan Dura’ya ait Piri Reis” gibi projelerden de bahsedilen açılışta, Murat Ali Cengiz’in Belçika ve Hollanda’nın bilinen yayın organlarından ‘Forum Magazine’e konu olan ”Musicographics of Architecture” projesi dikkat çekti. 

Uluslararası ilerlemesi planlanan projeye özel hazırlanmış bir video da açılış süresince yayınlandı. 

Konuşmalar ve proje sunumlarına yer verilen açılışa Emine Bostancı, Isabella Osenau, S’yo Fang ve müzik dinletileriyle eşlik ettiler. 

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is ARTPOT-YONETICILERI-VE-BASKONSOLOS-YILMAZ-drtmedia.jpg

Artpot yönetimi Aktaş Erdoğan, Adnan Dura, Adem Gümrükçüler ve Çisem Özkurt’tan oluşuyor.  Kurucu üyeler vakfın ilk aşamasından itibaren Rotterdam Başkonsolosu Aytaç Yılmaz’ın Artpot’a olan yakın ilgisi ve ziyaretinden mutlu olduklarının altını çizdiler. 

Geçtiğimiz Aralık ayında Rotterdam Başkonsolosu Aytaç Yılmaz Türkiye’den Rotterdam’a yerleşmiş Türk sanatçıları konsolosluğa tanışma amacı ile davet etmişti.  

Programa katılan davetliler arasında Efkan Sesen ve eşide yer aldı.

Bir cevap yazın