• Per. Mar 28th, 2024

CEMİL İPEKÇİ İLE MODA, TASARIM VE KADINA DAİR HER ŞEY

ByHaber Merkezi

Mar 12, 2019

CEMİL İPEKÇİ İLE MODA, TASARIM VE KADINA DAİR HER ŞEY

Özcan Özbay / Rotterdam

Dünyaca ünlü modacı ve tasarımcı Cemil İpekçi önceki akşam Rotterdam Zuidplein Tiyatro ve gösteri salonunda Moda, Tasarım ve Kadına Dair Herşey konulu tek kişilik bir dinleti sundu. Daha önceleri de sahnede bu tür sunumlar yaptığını belirten İpekçi`nin Rotterdam gösterisinde oldukça heyecanlı olduğu görüldü.

Hollanda Türkiye Kültür Vakfı tarafından organize edilen gösteri ye özellikle bayanlar çok fazla ilgi gösterdiler.

İki bölüm halinde gerçekleşen gösterinin ilk bölümünde sahnede Cemil İpekçi tarafından uluslar arası boyutta yapılan defilelerden bir karma gösteri izlettirildi. Sonrasında Cemil İpekçi nin doğumundan gençliğine kadar olan yaşamından kesitler İpekçi nin kendi anlatımı ile sunuldu. Arka fon ekranda anlatılan konular üzerine hazırlanan görüntülerle de beslenen sunumda Cemil İpekçi “Bu gece çok konuşulan Cemil İpekçi yi tamamen tanıyacaksınız.”dedi.

17 yasında ilk evliliğini yaptığını anlatan İpekçi uzun sürmeyen bu evliliğinden sonra eğitim görmek için Brüksel e gittiğini ve bura da da bir Belçika li hanım ile yeniden hayatını birleştirdiğini anlattı.

Birçok ünlü sanatçı ile yaşadıkları traji komik anılarınıda anlatan İpekçi kimsenin bilmediği bir özelliğini, ikinci isminin Anka olarak nasıl değiştiğini de anlattı.Cemil İpekçi ” Kimse benim o ismimi kullanmıyor. Normal isminin Remzi Cemil İpekçi olduğunu ancak Remzi ismini birtürlü sevemediğini, Mahkemeye giderek Remzi ismi sildirip yerine Anka ismini aldığını anlattı. Anka ismini seçmemde de Hindistan da ki Guru lar benim ismimin Anka olması gerektiğini söylediler bende ismime anka yida ekleyerek cemil anka ipekçi oldum.

Program sonunda misafirler uzun sure Cemi Ipekci yi ayakta alkislayarak, adeta birlikte resim cekilme yarisina girdiler. Sonrasinda da ipekçi ye çiçek taktım edildi.

Bir cevap yazın