• Çar. Nis 24th, 2024

İSTİKLAL MARŞI OKUMA YARIŞMASI YAPILDI

ByHaber Merkezi

Mar 4, 2019

İSTİKLAL MARŞI OKUMA YARIŞMASI YAPILDI

Mustafa Koyuncu Arnhem

Arnhem şehrindeki Hollanda Diyanet Vakfına bağlı Türkiyem Camii’nde yapılan yarı final İstiklal Marşı okuma yarışması yapıldı.

İstiklal Marşı okuma yarışmasına T.C. Deventer Başkonsolosluğu bölgesine bağlı 14 camiden yarışmacı genç çocuklarımız katıldı.

En iyi İstiklal Marşı okuyanları belirlemek için Seyhan Öztürk -Doetinchem Merkez Cami, Yüksel Kaya – Ulft Süleymaniye Cami, Süleyman Coşkun – Utrecht Ulu Cami jüri üyeleri olarak katıldılar. Jüri üyeleri 1. , 2. , 3. belirlemede zorlandılar, çünkü 14 camiden katılan genç yarışmacılar hepsi birbirinden güzel İstiklal Marşı’nın tamamını düzgün şekilde okudular.

Jüri üyelerinin dereceye girenleri belirlemek için yaptıkları toplantı esnasındaki boşluk sırasında salondaki katılımcı ailelere konuşma yapan Arnhem Türkiyem Camii yönetim kurulu başkanı Galip Aydemir,

” Ne mutlu ki bize gurbetçi olarak bulunduğumuz ülkelerde asimile olmadan uyum sağlayarak yaşamasını biliyoruz. Çocuklarımızla, gençlerimizle bugün bir kez daha gurur duydum, İstiklal Marşı’nın tamamını okuyabiliyorlar. Bu da şunu gösteriyor ki, vatanına, milletine, dinine, bayrağına sahip çıkıyorlar. Bu tür aktivitelerin devam etmesini diliyorum. Hepimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Jüri üyelerinin yaptığı acıklamaya göre, Birinçi Gamze Bulut, Diren HDV. Selimiye Camisi, İkinçi Ela Barış HDV. Deventer Merkez Camisi. Üçüncü Hiranur Ak HDV Arnhem Türkiyem Camisi.

Yarışmada derceye girenler haftaya HDV Harderwijk M. Akif Ersoy Camisinde yapılacak olan finalde yarışacaklar.

Bir cevap yazın