• Cum. Nis 19th, 2024

BURADA OLAN BURADA KALIR

Özcan Özbay

Ünlü komedyen Cem Yılmaz ın abisi, senarist, şair, oyuncu ve yazar Can Yılmaz ile yine Türk Sinemasının ve Tiyatrosunun ünlü ismi Zafer Algöz ün birlikte sahneledikleri Burada olan Burada Kalır adlı iki kişilik oyun büyük ilgi gördü. Oyunun ilk sahnesi olmasına rağmen seyirciler oyun bitene dek güldüler.

Rotterdam Zuid Plein Tiyatro da sergilenen oyun başlı başına tesadüflere dayalı. Oyunun sahnelenmesine büyük katkı sağlayan, hatta oyuncuları da zorlayan Hollanda nın tanınmış Organizatörlerinden Şahmeran Organizasyon un sahibi Seyfi Atçeken “ilk kez sahnelenen oyun için beklenenin çok üstünde bir performans ve ilgi gördü.”dedi.

Atçeken bu oyunun tamamen bir şaka üzerine ortaya çıktığınında altını çizerek “Can bey ve Zafer bey ile yaptığımız bir şakadan doğan bu oyun ilk kez burada Rotterdam da sahnelendi. katılımcılara oyun hakkındaki görüşlerini sorduğumuzda oldukça eğlendiklerini söylediler. Sanırım bu oyun öyle bir kerelik bir oyun olmayacak.”dedi.

Burada Olan Burada Kalır oyuncularından Can Yılmaz, şaka üzerine başlayan ama bir anda kendilerini sahnede bulduklarını belirterek “Arif 216 filminin galası için Almanya ya geldiğimizde bu akşamı da organize eden Organizatör arkadaşımız Seyfi Atçeken ile görüştük, ben Seyfi ye “biz Zafer abi ile oyun yapıyoruz Türkiye de, sen niye bizi Avrupa ya çıkartmıyorsun” dedim. Şakadan dediğimiz bu olayı Seyfi ciddiye aldı ve bir oyun koydu. ilk oyun tarihine gelmedik çünki hazırda bir oyun, bir şey yoktu ve benim yüksek tansiyonumu bahane ederek onu iptal ettirdik. Ardından ikinci bir oyun daha koydu onu da kendisine bildirmeden tarihini seçim tarihine göre ayarladık ondan da seçim var diye gitmeyerek kurtulduk. Seyfi arkadaşımız bunları hep şanssızlık olarak gördü. Aralarda bize hep “abi elinizde oyundan görüntüler varsa gönderin tanıtım hazırlatacağım falan diyordu. Tabi bizde böyle bir oyun olmadığı için kolaj yapacak hiç bir şey gönderemedik. Bu şekilde zaman geçirirken bugüne geldik şaka ile başladığımız bu oyun olayında şimdi karşınızdayız.”dedi.

Oyunun bir diğer oyuncusu da 43 yıllık sahne, sinema ve Devlet Tiyatroları tecrübesi ile Zafer Algöz de oyun için “Şaka maka derken ortaya çok eğlenceli bir oyun çıktı. Seyircilerinde oyundan leyif aldıklarını sanıyorum. Değerli Seyfi Atçeken dostumuza bu oyun için katkılarından ötürü teşekkür ederiz.”dedi.

Bir cevap yazın