• Çar. Nis 24th, 2024

Hollanda’da Denk partisinin ilk Senato adayı Selçuk Öztürk

ByHaber Merkezi

Şub 18, 2019

Hollanda’da Denk partisinin ilk Senato adayı Selçuk Öztürk

Hollanda halkı 20 Mart tarihinde sandık başına giderek eyalet meclislerinin yeni üyelerini belirleyecek. Yapılacak olan seçimler ile 12 eyalette dört yıl boyunca eyalet meclislerinde görev alacak üyeler belirlenecek.

Eyalet seçimlerine ilk defa katılacak olan DENK partisinin aday listelerinde ülke genelinde yer alan toplam 144 isim bulunuyor.

Seçilecek olan eyalet üyeleri, Hollanda Senatosu nun (birinci meclisin) üyelerini belirleyecek Parlemento’nun bir üst kanadı olan “Senato’da” DENK partisinin şu an temsilcisi bulunmamakta. Hollanda parlamentosu’nun çıkardığı yasaların onaylandığı Senato aynı zamanda çıkarılan yasaları veto etme hakkına sahip.
Hollanda’da mayıs ayında yapılacak seneto secimlerine DENK partisi katılma kararı aldı. DENK partisi başkanı ve milletvekili Selçuk Öztürk mayıs ayında yapılacak “Senato” seçimleri için DENK partisinin 1.ci sıradan aday gösterilecegi Dün Rotterdam Afrikander plein de yapılan açık hava toplantısında açıklandı.. DENK partsi Tunahan Kuzu “Senato’da bulunmak DENK partisi adına inanılmaz büyük onem taşıyor. Senato, Hollanda siyasetinde adeta “kilit” noktası olarak görülüyor. Bu kilit noktasında bulunmak Hollanda’nın gidişatında çok büyük etken sağlamak anlamına geliyor. Bundan dolayı herkezin 20 mart 2019 tarihinde sandıga gitmesi çok onemlidir.
“Senato” eyalet meclisi tarafindan seçildiği için, 20 mart 2019 tarihinde yapılacak eyalet seçimlerini bu sebep ile hayati önem kazanıyor. Seçim startını bügün Rotterdam’da veren DENK partisi Hollanda’nin tüm 12 eyaletinde seçimlere katılacağınıda bu toplantıda açıkladı.
DENK partisi Tunahan Kuzu, Farid Azarkan ve Selçuk Öztürk ile Hollanda parlementosunda üç vekil bulunduruyor.

Bir cevap yazın