• Per. Mar 28th, 2024

“BİRLİK BERABERLİK OLURSA HERŞEY OLUR”

ByHaber Merkezi

Şub 18, 2019

“BİRLİK BERABERLİK OLURSA HERŞEY OLUR”

Özcan Özbay

Hollanda Karaman lılar Federasyonu önceki gün Schiedam da bulunan Nezih Türk mekanlarından Semazen de dernek başkanları Federasyon üyeleri ve medya ile bir araya gelerek bir kahvaltı programı çerçevesince yönetime geldiklerinden bu güne yaptıkları ve yapacakları çalışmaları anlattılar

Hokaf Başkanı Mustafa Duyar`ın tüm misafirler tek tek kapıda kasılayıp ilgilenerek başlayan programda ilk konuşmayı yine Hokaf Başkanı Mustafa Duyar yaptı. Duyar konuşmasında “Öncelikle Hollanda Karamanlılar Federasyonu tarafindan düzenlenen bu kahvaltı programımıza hoşgeldiniz. Bugün ki teşrifleriniz ve katılımınız bizleri ziyadesiyle onurlandırmıştır. Göreve geldiğimizden buyana ikinci dönemde sizlere hizmet etmek için yönetim olarak, emin adımlarla önceden belirlenen faliyet çizelgesi doğrusunda hedefleri ve gayelerine emin adımlarla yürümektedir. Bizler hasbi, ulvi ve yusek hedefler ve idealler için yola çıktık. Bunu da gerçekleştirmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde yıllarda daha başarılı ve etkin faliyetler gerçekleştirmek için daha da çok çalışacağız. Bu çalşimalri yürütürken de sizlerin maddi manevi desteğini yanımızda hissetmek, bizlere güç ve kuvvet veriyor.”dedi.

Hokaf`in amacının “Hollanda da yaşayan Karamanlı hemşerilerini buluşturan –bağdaştıran-Kültür ve ananeleri koruyup geliştirmekle birlikte Köy derneklerinin de varlığı ve gücünü arkasına alarak şeffaf ve demokratik dostluk ve hemşericilik bağlarınıda güçlendiren bir oluşumdur.”diyen Duyar Hokaf`in misyonunun da “DİL-DİN-KÜLTÜR misyonunu hedefleyen gençlerimize neslimize geleceğimize hizmet eden bir düsturla yoluna devam ediyoruz. Bu vesileyle Hokaf olarak suana kadar yaptıklarımız ve yapacaklarımız söylece sıralaya biliriz
HOKAF 2015 / 2017 yıllarında yapılan faaliyetler

YIL 2015
2 mart 2015 : Hokaf yönetimi ilk toplantısını yaptı
24 mart 2015 : Uğur Sen’e veda/vefa programı yapıldı
26 nisan 2015 : Karaman milletvekili Mevlüt Akgün ile kahvaltılı topolantı yapıldı
10 mayıs 2015 : Hokaf resmi tanıtım ve açılış programı, Laleli cami
1 temmuz 2015 : iftar programı, Schiedam merkez cami
Kasım/ ocak aylarında yapılan Türkisch delight festivaline partner olduk,
4 aralık 2015 : yeni gelen konsolos beye hoşgeldin ziyareti

YIL 2016
15 ocak 2016 : yılbaşı resepsiyonu, scheveningen zuiderstrand thather
13 mart 2016 : Hokaf kadınlar matinesi
26 mart 2016 : Çanakkale ruhu programı, schiedam
13 mayıs 2016 : denetimli serbestlik daire başkanlığından katıldı
31 mayıs 2016 : Karaman Türk hava kurumundan gelen heyet ağırlandı
2 haziran 2016 : Karaman vali yardımcısı ve beraberindeki heyet ağırlandı
19 haziran 2016 : iftar programı, Schiedam
Çocuklar gülsün yardım kampanyası
valisi, belediye başkanı, ticaret odası, il kültür müdürlüğü ve karaman basın kuruluşları ziyaret edildi,

YIL 2017
Karamandan Hollandaya gelen üniversite öğrencisi 2 kızımıza yardımcı olundu
Kelebek çocuk yardım kampanyası yapıldı
13 ocak 2017 : Arabası programı
5 şubat 2017 : Ahde vefa programına partner olduk ( Amsterdam )
30 nisan 2017 : Lale bahçesi gezisi
21 mayıs 2017 : Hokaf futbol turnuvası, Den Haağ, 10 köy katıldı
10 haziran 2017 : İftar programı, Schiedam
2 temmuz 2017 : KMU rektör yard. Prof. Birol Üner beyi ağırladık
İzin döneminde Karaman valiliği, belediye başkanlığı, üniversite ve basın kuruluşları ziyaret edildi,
Kasım 2017 : HOKAF / MÜSİAD ROTTERDAM Karaman gezisi,
29 nisan/6 mayıs tarihleri arasında YTB projesi çerçevesinde 25 kişilik yüksek okul ve üniversite okuyan gençlerimizle Türkiye gezisi yapıldı. Karaman, Konya, Nevşehir, Ankara ve İstanbul gezildi. Karaman belediyesi, Karamanoğlu Mehmet bey üniversitesi, Anıtkabir, TBMM, Külliye, YTB gibi yerler ziyaret edildi.
17 haziran : Futbol turnuvası ve kültür şöleni Amsterdamda yapıldı, 12 köyün katıldığı turnuvada Yollarbaşı şampiyon oldu, programa çok yoğun bir ilgi ve katılım oldu.
1 ağustos : Karamanda Gurbetçi buluşması adı altında HOKAF ile Karaman belediyesi ortak kahvaltı ve gezi programı düzenledi, programa yaklaşık 500 kişi katıldı.
Eylül 2018 : Karaman belediyesi ve bazı resmi kurumlar ile Karamandaki bazı basın kuruluşları ziyaret edildi.
Ekim 2018 : Rotterdam ve Amsterdam başkonsoloslukları ziyaret edildi.

İnşaallah 2019 yılında ise çalışmalarımız devam etmektedir ancak şunu bilmek gerekirki sizlerinde desteğiyle 07 Nisanda 1000 kişilik bir salonda KARAMANLILAR BİRLİK GÜNÜ düzenlenliyoruz bu muhteşem güne sizlerin davet eder desteklerinizi bekliyorum.”

Ayrıca Hokaf olarak her yıl düzenledikleri geleneksel hale gelen futbol turnuvası hakkında da konuşan başkan Duyar “Mayıs ta bu sene Rotterdam şehrimizde olacaktır bunun içinde çalışmalarımız devam ediyor. Bu vesileyle sizleri 7 nisandaki karamanlılar gününe hepinizi tüm karamanlıları davet ediyor hepinizi hürmet ve muhabbetle selamlıyorum.”dedi.

Daha sonra yine kendisi de Karaman lı olan Denk Partisi Kuzey Hollanda Eyalet seçimleri 6. sıra adayı Ayşe Tekin Konuksever bir konuşma yaparak Mart ve Mayıs aylarında yapılacak olan yerel, bölgesel ve AP seçimlerine oyların nasıl dağıtılacağı ve vaadlerinin neler olduğu konusunda programını anlattı.

Ardından Bu seçimlerde Şu idaresi yönetimine aday olduğunu açıklayan Fadime Örgü ile Avrupa parlementosu adayı Ayhan Tonca da birer konuşma yaparak seçime katılım için davet te bulundular.

Program son olarak Semazen Restaurant ın muhteşem kahvaltısı ile devam etti.

Bir cevap yazın