• Per. Nis 25th, 2024

HE WİLDERS HE…

Özcan Özbay

Hollanda Parlementosunun Kraldan çok Kralcı, yaramaz çocuğu Wilders yine rahat durmuyor. PVV lideri şimdide çifte vatandaşlara takmış durumda.

PVV Lideri Wilders ın geçtiğimiz gün parlementoya sunduğu çifte vatandaş olanların oy hakları konusundaki önergesine Denk Partisi lideri Tunahan Kuzu dan sert cevap geldi. Kuzu yaptığı açıklamada “Wilders yaptığı bu açıklama ile 1,3 milyon Hollanda insanını susturmak ve politik olarak haklarını elinden almak istiyor. Sadece 600.000 Türk ve Fas kökenli Hollandalı insanını ikinci sınıf vatandaş görmüyor, aynı zamanda 60 bin Alman kökenliyi ve 30 bin Belçika kökenliyi de ikinci sınıf vatandaş yapmak istiyor. Wilders artık sıradan bir Faslı ve Türk nefreti olmasının yanı sıra şimdi Almanofobik ve belfofobik de oldu.”

Wilders i DENK korkusu sardığını belirten Kuzu “Geert Wilders, 2014 yılından beri DENK tarafından her türlü çıkışlarında itiraz. DENK’ı demokratik yollarla susturamayan Wilders şimdi DENK temsilcilerini yaşama değişikliği ile susturmak istiyor. Bu umutsuzca yapılan hareketler PVV nin artık kimse tarafından ciddiye alınmayan bir parti konumuna düşmesinin yanısıra misyonunun da sona erdiğini gösteriyor.”

DENK partisi lideri Kuzu, herkesi PVV’nin önerisinden uzak tutmaya çağırıyor: “16 milyon Hollandalı, bir siyasi partinin 1.3 milyon kişiyi görmezdn gelip onlara karşı ayrımcılık yapmasına göz yummamalı. Tüm Hollandalıları, DENK’e oy verip vermemelerine bakmaksızın, bu ayrımcı tutuma karşı birlikte ve el ele olmaya davet ediyorum. ”dedi.

Bir cevap yazın