• Sal. Nis 23rd, 2024

Amsterdam, Köprüler Için 2 Milyar Euro Harcayacak

ByHaber Merkezi

Şub 12, 2019

Amsterdam, Köprüler Için 2 Milyar Euro Harcayacak

RIHTIM ve köprü tadilati için yüz milyonlarca Euro’luk bir bütçeye ihtiyaç var. Het Parool gazetesine göre, uzun vadeli yenileme çalismalari 2 milyar Euro’ya mal olacak.

Trafikten sorumlu Amsterdam Belediye Baskan Yardimcisi Sharon Dijksma’nin hazirladigi plana göre, kentteki köprü ve rihtimlarin bakimi son yillarda önemli ölçüde ihmal edildi. Daha çok yeni projelere agirlik verilmesi nedeniyle, birçogu 100 yildan eski olan köprü ve rihtimlara gerekli bakim yapilmadi.

Hollanda Sayistayi’nin bir süre önce açikladigi raporda da, Amsterdam’daki köprülerin yönetim ve bakiminin yetersiz olduguna vurgu yapilmisti. Geçen yil denetimi yapilan köprülerden 6’sinin trafige kapatilmasi kararlastirildi. Bu köprülerle ilgili ciddi önlemler alinacak.

RIHTIMLAR DA KÖTÜ

Amsterdam Belediyesi 39 köprüyü daha yakindan incelemeye alacak. Belediye Baskan Yardimcisi Dijksma’ya göre, kanallarin etrafindaki 200 kilometre uzunlugundaki rihtimlarin en az 10 kilometresi de çok kötü durumda. Yapilan arastirmalarin, durumun ciddiyetini ortaya koydugunu vurgulayan Dijksma, çogu 100 yasindan fazla olan köprülerin, günümüzdeki trafik yogunlugunu kaldiramadigini söyledi.

Dijksma, öncelikli olarak köprü ve rihtimlardaki kaymayi önleyeceklerini ardindan da yenileme çalismalarina baslayacaklarini açikladi.

KAMYONLAR GIREMEYECEK

Uzun süreli tadilat çalismalari hem Amsterdam sakinlerini hem de turistleri etkileyecek. Caddelerin kapatilmasi nedeniyle çok sayida otopark kullanilamayacak. Yenileme çalismalari kapsaminda bazi noktalardaki kamyon trafigi de devre disi birakilacak. Belediyenin raporuna göre, rihtim ve köprülerin yenilenmesi için yüz milyonlarca Euro’luk bir bütçeye ihtiyaç duyulacak.

Bir cevap yazın