• Per. Mar 28th, 2024

Hollanda Sahillerinde 20 Bin Kus ‘Gizemli Bir Sekilde’ Öldü

ByHaber Merkezi

Şub 7, 2019

Hollanda Sahillerinde 20 Bin Kus ‘Gizemli Bir Sekilde’ Öldü

Son haftalarda marti türü yaklasik 20 bin kus Hollanda sahillerinde ölü bulundu.

Hollanda Sahillerinde 20 Bin Kus ‘Gizemli Bir Sekilde’ Öldü
Son haftalarda Hollanda sahillerinde marti türü yaklasik 20 bin kus ölü bulundu. Bilim insanlari deniz kusu türünün toplu ölümünün nedenini anlamaya çalisiyor.

Ölen kuslarin hepsinin çok zayiflamis oldugu ve ölümlerinin Ocak ayinda Hollanda’nin kuzeyinde bir kargo gemisinden firtina nedeniyle düsen 345 konteyner ile baglantili olabilecegi belirtiliyor.

Olayi arastiran Wageningen Üniversitesi’nden Mardik Leopold, “Kesin bir delil yok ancak bu ihtimal üzerinde duruyoruz” dedi. Leopold, konteynerlerden yayilan kimyasal ve plastiklerin, deniz kuslarinin ölümüne neden olmus olabilecegini belirtti.

MSC Zoe gemisinden düsen konteynerler, Hollanda’nin kuzeyindeki adalara vurmus, konteynerlerin tasidigi oyuncak, mobilya ve televizyon gibi malzemeler sahile saçilmisti. Sahillere saçilan maddeler arasinda peroksit tozu ve parafin de bulunmustu.

Leopold, kuslarin konteyner kazasi ardindan karaya vurmaya basladigina dikkat çekse de kuslarin baska sebeplerden ölmüs olabilecegini ihtimalini de göz önünde bulunduruyor.

Kuslarin kötü hava kosullari nedeniyle yiyecek bulamamis olabilecegi de belirtiliyor ancak bu kuslarin neden sadece Hollanda kiyilarina vurdugunu açiklamiyor.

Kuslarin konteynerlerden saçilan plastik parçalarini yemis ya da yayilan parafin veya palmiye yagindan etkilenmis olabilecekleri belirtiliyor.

Kuslarin ölüm sebebinin anlasilabilmesi için 100 kusa otopsi yapilacak.

Hollandali yetkililer son yaptiklari açiklamada yük gemisinden düsen konteyner sayisini 345 olarak vermisti.

BBCTurkce

Bir cevap yazın