• Sal. Nis 16th, 2024

Hollanda’da Camilerin Güvenliginden Yöneticiler Sorumlu

ByHaber Merkezi

Şub 6, 2019

Hollanda’da Camilerin Güvenliginden Yöneticiler Sorumlu

Hollanda’nin baskenti Amsterdam’in Belediye Baskani Femke Halsema, camilere olasi saldirilara karsi alinacak güvenlik önlemlerinden ilk etapta yöneticilerin sorumlu oldugunu belirtti.

Halsema, belediye meclisine gönderdigi mektupta, Islami kuruluslara ve camilere yönelik alinacak önlemlerin yeni bir somut tehdit olasiligi anlamina gelmedigini belirterek, Islami kuruluslarin güvenligi ile ilgili kaygilari oldugunu kaydetti.

Mektupta, camilere yönelik tehdit olasiliginin insan hayatina karsi saldiri olmadigini, saldirilarin “duvar yazisi”, “hasar” ve “kundaklama”yi kapsadigini ifade eden Halsema, bu riskleri mümkün oldugunca engellemeye ve binalarin dayanakligini iyilestirmeye yönelik önlemler alinacagini aktardi.

Halsema, belediyenin, Islami kuruluslara ait binalarin eksiklerini yöneticilere bildirecegini ve “cam kirilmasina karsi folyo” gibi önlemlerin alinmasi gerektigine yönelik danismanlik yapacagini bildirerek, ilk olarak kaliteli kapi kilidi ve isiklandirma gibi temel güvenlik unsurlarinin tam olmasi gerektigini vurguladi.

Camiler için 2017’de taninan “tehdit altinda olan kuruluslara sübvansiyon” hakkindan yararlanmalari tavsiyesinde bulunan Halsema, ilerleyen zamanda cami yöneticileri ve cemaate yönelik profesyonel güvenlik dersi sunulacagini aktardi.

Halsema yaklasik iki hafta önce belediye meclisine gönderdigi mektupta, baskentte Islamofobik tehdit olasiliginin yüksek olmasi nedeniyle Islami kuruluslar ve camilerin korunacagini kaydetmisti.

Hollanda’da Müslümanlar geçen hafta, irkçilar ve terör örgütü PKK yandaslarinin Islami kuruluslar ve camilere yaptigi saldirilara karsi güvenlik önlemlerinin bütün ülkedeki camilerde artirilmasini talep etmisti.

Cami Saldırılarına Karşı Cemaate Profesyonel Güvenlik Dersi

HOLLANDA’da Müslümanlar, geçen hafta, ırkçıların ve terör örgütü PKK yandaşlarının İslami kuruluşlar ve camilere düzenlediği saldırılara karşı güvenlik önlemlerinin ülkedeki bütün camilerde artırılmasını talep etmişti. Amsterdam Belediye Başkanı Femke Halsema da iki hafta önce başkentte İslamofobik tehdit olasılığının yüksek olması nedeniyle kentteki İslami kuruluşlar ve camilerin korunacağını kaydetmişti.

İNSAN HAYATINA KARŞI SALDIRI YOK Halsema belediye meclisine gönderdiği mektupta, İslami kuruluşlara ve camilere yönelik alınacak önlemlerin yeni bir somut tehdit olasılığı anlamına gelmediğini belirterek, İslami kuruluşların güvenliği ile ilgili kaygıları olduğunu kaydetti. Mektupta, camilere yönelik tehdit olasılığının insan hayatına karşı saldırı olmadığını, saldırıların ‘duvar yazısı’, ‘hasar’ ve ‘kundaklama’yı kapsadığını ifade eden Halsema, bu riskleri mümkün olduğunca engellemeye ve binaların dayanaklığını iyileştirmeye yönelik önlemler alınacağını aktardı.

YÖNETİCİ VE CEMAATE GÜVENLİK DERSİ

Halsema, belediyenin İslami kuruluşlara ait binaların eksiklerini yöneticilere bildireceğini ve ‘cam kırılmasına karşı folyo’ gibi önlemlerin alınması gerektiğine yönelik danışmanlık yapacağını bildirerek, ilk olarak kaliteli kapı kilidi ve ışıklandırma gibi temel güvenlik unsurlarının tam olması gerektiğini vurguladı. Camiler için 2017’de tanınan “tehdit altında olan kuruluşlara sübvansiyon” hakkından yararlanmaları tavsiyesinde bulunan Halsema, cami yöneticileri ve cemaate yönelik profesyonel güvenlik dersi sunulacağını aktardı.

Bir cevap yazın