• Cts. Nis 20th, 2024

İŞİTME ENGELLİ ÖĞRENCİLERE YARDIM VE DAYANIŞMA GECESİ

ByHaber Merkezi

Şub 5, 2019

İŞİTME ENGELLİ ÖĞRENCİLERE YARDIM VE DAYANIŞMA GECESİ

Özcan Özbay / Zaandam

2013 yılında Hollanda da faaliyete geçen ve kurulduğu günden bu yana sosyal yardımları ile ülke genelinde en başarılı STK da seçilen Hollanda Can Erzincanlılar Vakfı yardım çalışmalarına bu kez iki işitme engelli öğrenciye kulaklık cihazı yardımı ve Kars ta 50 öğrenciye kıyafet yardımı için dayanışma gecesi düzenledi.

Gece de bir konuşma yapan Hollanda Can Erzincanlılar Vakfı başkanı Murat Kurt “Bugüne kadar Türkiye de bir çok öğrenci kardeşimize ve okulumuza yardımlar yaptık. Bizlere bu yardım çalışmalarımızda destek olan herkese çok teşekkür ediyoruz. İsmimiz Erzincan vakfı olsada biz şehircilik yada hemşericilik yapmıyor aksine tüm memleketimize yardım edebilmek için çabalıyoruz.”dedi.

Programın ilerleyen dakikalarında Sanatçılar Elif Şenol, Grup Çağdaş, Hüseyin Alan, Alev Coşkun, İsmail Fidan ve Dem Davul Zurna ekibi davetlilere unutamayacakları bir gece yaşattılar.

Sanatçı İsmail Fidan enstrümanı Sazını geceye açık arttırmaya hediye ederek extra katkı sağlarken, açık arttırmada saza 550 euro vererek Hülya Kaya Kula sahip oldu.

Programa daha önce burs verilerek destek verilen öğrencilerden Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hemşirelik 3. sınıf öğrencisi Cansu Sen de misafir olarak katılanlar arasında yer aldı. Cansu Sen yaptığı kısa konuşmada başta vakıf başkanı Murat Kürt olmak üzere tüm vakıf yöneticileri ile vakfa her türlü ddesteklerini esirgemeyen yardım sever vatandaşlara teşekkür ederek ailesinin selam ve sevgilerini getirdiğini söyledi.

Gecede bir süpriz de DRT YAYINCILIK adına Genel yayın Yönetmeni Özcan Özbay`a Vakıf çalışmalarında kendilerine olan destekleri nedeniyle Vakıf yöneticisi Necati Cantürk tarafından bir plaket verildi.

Program da kendilerine işitme cihazı takılan Deniz Karataş ve Uğur Demir ile ilgili slayt görüntüleri de gece boyunca ekranda gösterildi.

Bir cevap yazın