• Cum. Mar 29th, 2024

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu`nun, Hollanda’da ki ilginç toplantısı

ByHaber Merkezi

Şub 2, 2019

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu`nun, Hollanda’da ki ilginç toplantısı

Özcan Özbay / Amsterdam

Kasapoğlu Hollanda programı kapsamında, Kraliyet Futbol Federasyonu Başkanı Michael van Praağ ve Genel Sekreteri Gijs de Jong ile bir araya geldi. Görüşmede altyapı çalışmaları, spor finansman modelleri, tesis yönetimi ve taraftar etkinlikleri konularında değerlendirmelerde bulunuldu.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu Amsterdam’daki Yunus Emre Enstitüsü’nde, Türk amatör sporcular, spor kulüpleri, gençlik ve spor alanında çalışan STK temsilcileri ve gençler ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde Türkiye’nin çok geliştiğine ve ilerlediğine dikkati çeken Kasapoğlu, Hollanda’daki Türk gençlerinin Türkiye’deki gençlik kamplardan yararlanabilmeleri için projeler yapacaklarını, onların bu kamplardan faydalanması noktasında ciddi adımlar atacaklarını bildirdi.

Kasapoğlu, özellikle gençlerin kendilerini geliştirebilmeleri, bir takım konularda yeni ufuklara yönelmeleri için için bu projelerle çalışacaklarını ve her zaman gençlerin yanında olacaklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

Sizlere sayın Cumhurbaşkanımızın sevgi ve selamlarını getirdim”diyerek başladığı konuşmasında şunları söyledi “Bu gün yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız burada gurbetçi Türkiye de Almancı diye anılmıyorsa burada sizin enerjinizin, sizin duruşunuzun bir payı var. Sizler yurtdışında kendi kimliğinizi korumanın mücadelesini veriyorsunuz bu vesile ile de sizlerle gurur duyduğumuzu bilmenizi istiyoruz. Gücümüzü sesimizi duyurmak adına da çok çalışmak gerektiğinide ifade etmek istiyorum. yeter ki biz heyecanımızı her daim diri tutalım.”

Bakan Kasapoğlu bazı ülkelerde Türklerin artık yönetimin içinde olmalarının, milletvekili statüsüne gelmelerinin memnuniyetinide belirterek “Bu bizim yurtdışındaki insanımızı temsil noktasında çok önemli, çok yetkin bu da bizi çok mutlu ediyor. Ülkemiz artık Dünya da ezilenlerin sesi olma durumuna geldiğini, ülkemizin nasıl bir umut olduğunu sizlerle paylaşmak istiyorum.”

Gençlere de seslenen bakan Kasapoğlu “Çok Kıymetli Genç arkadaşlarımız, değerli sporcu kardeşlerim, elbette yaşadığınız ülkelere sağlayacağınız intibak uyum hayatın her alanında aldığınız pozitif roller çok mühim. Biz bunları destekliyoruz. Ancak, bunları yaparken kendi kimliğinizi değerlerinizi vatan toprağına olan aidiyetinizi lütfen kaybetmeyin. Biliyorum, sizler bunun farkındasınız. Ancak ben sizlerden şunu özellikle istirham ediyorum Bizlerle, Anavatanla olan irtibatınızı hiç bir zaman kaybetmeyin. “

“Gençlerimizin Türkçe ye hakimiyetleri çok önemli, bizde bunu desteklemek adına yeni projelerle gençlerimizin yanında olmak istiyoruz. Ana dil Ana vatanla olan ilişkilerdeki en önemli maddelerden biri. ben sizin dil konusundaki hassasiyetinize inanıyorum ve bundan sonra da bu hassasiyeti daha güçlü bir şekilde sahipleneceğinize de inancımı belirtmek istiyorum.”dedi.

Önümüzdeki dönemde yine bakanlık olarak uluslar arası gençlik çalıştayı projemiz var. Yine bu proje kapsamında sizlerin düşünceleri sizlerin varlığı ve sizlerin bu zirveye bu çalıştaya katkıları uzun dönemdeki yurtdışında yaşayan gençlerimiz için çok anlamlı çok faydalı olacaktır bu şekilde düşündüğümüzü de ifade etmek istiyorum”dedi.

Bakan Kasapoğlu’nun konuşmasından sonra sadece Basın mensupları salondan çıkartılarak program başına kapalı bir şekilde devam etti.

Bir cevap yazın