• Cum. Nis 19th, 2024

HOLLANDA CAN ERZINCANLILAR VAKFINDAN YARDIM KAMPANYASI

ByHaber Merkezi

Oca 28, 2019

HOLLANDA CAN ERZINCANLILAR VAKFINDAN YARDIM KAMPANYASI

Özcan Özbay / Hollanda

Hollanda da 2013 yilinda kurulan ve o zamandan bu zamana bir çok yardim çalismalarina imza atan Hollanda Can Erzincanlilar Vakfi 2019 yilina da hizli basladi.

Kurulusundan bu yana yüzlerce genç ögrenciye burs yardimlari, yine yüzlerce ögrenciye kiyafet yardimlari yapan, Sivas, Yozgat, Tunceli ve Erzincan da okuyan engelli gençlere Türkiye den satin alinarak gönderilen Akülü arabalar gönderdiklerini belirten Hollanda Can Erzincan Vakfi Baskani Murat Kurt “Kurulusumuzdan bu yana Hollanda Can Erzincan Vakfi olarak birçok yardim kampanyalari ile gençlere egitimleri için yardimlarda bulunduk. Bununyani sira da onlarca okulumuza kirtasiye, masa tenisi, bilgisayar ve fotokopi makinalari yardimlarimiz oldu. Erzincan da 6 köyün ortak kullanabilecegi bir kütüphane yaptirdik. Türkiye den okumak için Hollanda ya gelen çocukalrimiza da yer temini ve maddi destek yardimlari yaptik.”dedi.

3 Subat ta da 2019 yilinin ilk kampanyasini yapacaklarini da sözlerine ekleyen Kurt “3 Subat ta Hollanda nin Zaandam sehrinde iki isitme engelli çocugumuz için ameliyatla takilacak isitme cihazi yardimimiz olacak. Son olarak ta bize Kars tan ulasan bir okulumuza da kiyafet yardimi ile bu yilin ilk çalisma etkinliginide yapmis olacagiz.”dedi.

Hollanda Can Erzincanlilar vakfi 2018 yilinda da Hollanda genelinde en basarili vakif olarak ta ödüllendirildi.

Bir cevap yazın