• Cts. Nis 20th, 2024

ALINMASINA ÖNCÜ OLDUĞU MESCİDİ AKSA CAMİİNDE CENAZE NAMAZI KILINDI

ByHaber Merkezi

Oca 21, 2019

ALINMASINA ÖNCÜ OLDUĞU MESCİDİ AKSA CAMİİNDE CENAZE NAMAZI KILINDI

Özcan Özbay / Lahey

Yakalandığı amansız rahatsızlığına teslim olan Hollanda nın tanınmış işadamlarından, Koç Sucukları yöneticilerinden ve Hollanda Türk işadamları derneği HOTİAD ın başkanı Hikmet Gürcüoğlu nun ağabeyi Fatih Gürcüoğlu(64) nun ani vefaati hem aile içinde hemde tüm Hollanda da üzüntü yarattı.

Den Haag Mecidi Aksa Cami’de öğlen namazını müteakip kılınan cenaze namazına Hollanda’nın dört bir yanından yüzlerce insan katıldı.

T.C. Lahey Büyükelçisi Şaban Dişli ve Rotterdam Başkonsolosu Aytaç Yılmaz da Hikmet Gürcüoğlu ve acılı ailesini yalnız bırakmayanlar arasında yer aldı.

1979 YILINDA CAMİİNİN ALINMASINA DESTEK VERENLERDENDİ

Den Haag’ın merkezinde bulunan Mescidi Aksa Cami 1979 yılında eski bir sinagog idi. O dönem Cami için yer aranırken bu binanın alımı için başlatılan mücadelenin içinde de yer alan Fatih Gürcüoğlu ne tesadüftürki alınması için çok çabaladığı mescidi Aksa Camii avlusunda dostları ile son kez biraraya geldi.

Cenaze namazının ardından taziyeleri kabul eden Gürcüoğlu ailesi, daha sonra Türk İslam Vakfı’nda bir yemek verdi. Dualarla yad edilen Fatih Gürcüoğlu hakkında blr konuşma yapan Hikmet Gürcüoğlu cenazeye katılanlara teşekkür etti. Duygulanan ve konuşmakta zorlanan Hikmet Gürcüoğlu, “ Kardeş açısı hiç bir şeye benzemiyormuş”dedi.

Cenaze (Yarın) Pazartesi günü saat 16:10 da Wijndealersingel 3-5 2553 AC, Den Haag adresindeki Westduin mezarlığında definedileceği ve İsteyenlerin katılabileceği açıklandı.

Bir cevap yazın