• Cum. Mar 29th, 2024

Hollanda’da Iran Büyükelçiligine Tasli Saldiri

ByHaber Merkezi

Oca 10, 2019

Hollanda’da Iran Büyükelçiligine Tasli Saldiri

Hollanda’da bir grup göstericinin Iran’in Lahey Büyükelçiligine saldirdigi bildirildi.

Hollanda basininda çikan haberlere göre, ülkede 2015 ve 2017’de suikasta ugrayan Iran asilli kisilerin aileleri, Iran’in Lahey Büyükelçiligi önünde gösteri düzenleyerek olayi protesto etti.

Haberde, bir grup göstericinin protesto öncesi büyükelçilik binasina tas ve bazi cisimler firlattigi ve binanin etrafindaki demir parmakliklarin üzerine çikarak binaya girmeye çalistigi belirtildi.

Aralarinda 2017’de suikasta ugrayan Iran’in terör örgütü olarak gördügü Ahvaz’in Kurtulusu için Arap Mücadelesi Hareketi’nin (ASMLA) kurucusu Ahmed Mola Nissi’nin oglunun da bulundugu 4 kisinin gözaltina alindigi kaydedilen haberde, gösterinin baska bir yere alindigi kaydedildi.

Hollanda, sali günü, ülkede 2015 ve 2017’de Iran asilli kisilerin suikasta ugramasindan Iran’i sorumlu tuttugunu açiklamisti.

Iran’in terör örgütü olarak gördügü ASMLA kurucusu Ahmed Mola Nissi, 8 Kasim 2017’de Hollanda’nin Lahey kentinde evinin önünde, Halkin Mücahitleri Örgütü üyesi Muhammed Samadi ise 15 Aralik 2015’te Almere kentinde ugradigi suikastta hayatini kaybetmisti.

Kaynak: AA

Bir cevap yazın