• Cum. Nis 19th, 2024

Başbakan Rutte: Tutuklu Sayısı Artacak

ByHaber Merkezi

Oca 1, 2019

Başbakan Rutte: Tutuklu Sayısı Artacak

HOLLANDA’da gençlerin 2 gündür polis, ambulans memurları ve itfaiyecilere hava fişekler ve bira şişleriyle saldırmaları Başbakan Mark Rutte’nin tepkisini çekti.

Rutte, “Groningen ve Utrecht belediye başkanları, iki gündür gençlerin, polis, ambulans personeli ve itfaiyecilere yönelik saldırı karşısında amansız bir şekilde mücadele vermekte. Memurlar işlerini yerine getirmekte güçlük çekiyorlar” dedi. Saldırılarda polis araçlarının ve kamu alanlarının maddi zarara uğradığına dikkati çeken Rutte, “Ateşe verilen araba tekeri ve bir binanın söndürülmesi esnasında polis ve itfaiyeciler, havai fişek ve bira şişleriyle saldırıya uğradı” ifadelerini kullandı.

Şu ana kadar 15 kişinin tutuklandığını belirten Başbakan Rutte, “İtfaiyeciler görevlerine polis eşliğinde çıkıyorlar, çünkü saldırıya maruz kalıyorlar. Tutuklu sayısı artacak” dedi.

O GENCİ AĞIR BİR CEZA BEKLİYOR

Groningen Belediye Başkanı Peter den Oudsten, “Faillerin soruşturulması ve yargılanması için ne gerekiyorsa yapılmalıdır. İnsanlara yardım için canlarını dişine takanlara havai fişek ve bira şişleriyle saldırmak ve tahrik etmek çok yanlış bir tutumdur. Polis ve itfaiyeciler, çalışmalarını yapabilmeleri için desteğimizi ve saygımızı hak ediyorlar” diye konuştu.

Veenendaal kentinde de araç içinde bulunan 2 polis, taş ve havai fişekle saldırıya uğradı. İki polisin sağlık durumunun iyi olmasına rağmen yoldan geçen bir kişinin saldırıda yaralandığı belirtildi. Saldırıyla ilgili olarak 20 yaşındaki bir genç gözaltına alındı. Veenendaal Belediye Başkanı Piet Zoon, “Tutuklu bulunan genci ağır bir ceza beklemekte. Polise şiddet kullanımı nedeniyle yargılanacak” dedi.

Utrecht kentinde de bir apartmanda çıkan yangına müdahale etmek için polis, itfaiyeciler ve ambulans personeli hazır bulunduğu sırada havai fişekli saldırıya uğradı. Saldırıda 3 görevlinin yaralandığı ve ayakta tedavi edildiği belirtildi.

Kaynak: Hürriyet

Bir cevap yazın