• Cts. Nis 20th, 2024

GENÇ MÜSİAD ROTTERDAM ŞUBESİ İSTİŞARE TOPLANTISI

ByHaber Merkezi

Ara 23, 2018

GENÇ MÜSİAD ROTTERDAM ŞUBESİ İSTİŞARE TOPLANTISI

Özcan Özbay

Genç Müsiad Rotterdam şube başkanlığı, Eğitim, Gençlik ve Ekonomi Çalışmaları başlıklı istişare toplantısını dün akşam merkez binasında gerçekleştirdi.

Genç Müsaid Rotterdam Şube Başkanı Elif Cansu Kaba yaptığı hoşgeldin konuşmasında “Müsiad Genel Başkan Yarcımdışı Sayın Adnan Bostan, Yurtdışı ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’ndan Yurtdışı Vatandaşlar Daire Başkanı Sayın Adem Günaydın, Müsiad ve Genç Müsiad Şube Başkanlarımız, Yönetim Kurulu ve Üyelerimiz, ve çok kıymetli basın mensupları Hepiniz hoşgeldiniz. Hep birlikte Müsiad Rotterdam çatısı altında toplanmamızdan gurur duyuyoruz ve güzel bir akşam geçirmemizi canı gönülden diliyorum.

Bu akşam buluşmamızın nedeni bizim için önemli konular eğitim, gençlik ve ekonomi çalışmarına değinmek ve istişare etmek içindir. “dedi.

“Eğitim, gençlik ve ekonomi çalışmalarıüzerine istişareye geçmeden önce Müsiad Rotterdam Şubemizin 2018 2019 yılı çalışmlarına değinmek isterim. ” diyerek sözlerine devam eden Genç Müsiad Rotterdam Şube Başkanı Elif Cansu Kaba 2 Aralık 2017 yılında resmen açılışı yapılan Müsiad Rotterdam ın çalışmalarını kısaca şöyle özetledi;
“Müsiad açılışı 2 aralık 2017 de yapıldı. Açılışımızda Rotterdam Şube başkanımız Sayın Mustafa Bey 2018yıl planını da paylaşmıştı – şimdi geriye dönüp baktığımızda Başarılı bir yıl geçirdiğimizi görüyoruz. Her hafta YK toplatımız oluyor, Üyeler için workshoplar düzenleniyor, Heyet olarak ticari geziler başkanımız tarafından düzenleniyor. Ticari yatırımlara yönelik istişare programları düzenleniyor, Teşkilatlanma ve daha çok ticari işletme ulaşmak için görüşmeler düzenleniyor.”dedi.

Müsiad ın 2019 çalışma planınıda özetleyen Kaba “Müsiad Rotterdam olarak 2019 yılında yapacağımız programlar kısaca şöyle;
Fas Casablanca’da fuar Ocak 2019
Şubat 2019 Rotterdam Ticaret Ataşemiz ile workshop ayarlıyoruz
Mart 2019 surinam ticaret gezimiz
Mart sonu sağlık ile alakalı workshop
Nisan 2019 ‘da iş gezisi Bosna’ya
Ekim 2019’da Türkiye iş gezisi
Her 3 ayda bir workshop 2019’da
Her ay kahvaltı ve istişare programlarımız da devam edecektir. Ayrıca Genç Müsiad Rotterdam olarak ta 2019 da yapacağımız programlar da şöyle;
İlk adım
Network
Workshop – şirket gezileri “dedi.

Genç Müsiad Rotterdam Şube Başkanı Elif Cansu Kaba daha sonra “Müsiad olarak biz burda sadece iş adamlarına yönelik programlar yapmıyoruz. Hedefimiz ilk başta ticaret ve ticari işletmeleri, ve aramızdaki ticari bağları güçlendirmek ve hem kendi aramızda hem ülkeler arasında ticari kalkınmayı sağlamak. Bu kalkınmaya katkıda bulunmak. Bununla beraber bu akşam ele alacağımız konular da bilhassa o kadar önemlidir. “dedi.

Toplantıda İstişare programına geçmeden önce, MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Adnan Bostan çok kısa bir konuşma yaparak “Dünyanın dört bir yanından 214 üyemizin selamını getirdim sizlere. Müsiad ailesi olarak yoğun bir ayı geride bıraktık. Müsiad expo ve iki yılda bir düzenlemi solduğumuz fuarımızı tamamladık.Sizlerinde takip ettiği gibi Müsiad Expo son 10 yıldır büyümeye devam etti. Fuara beklentilerimiz
çok üzerinde olunca yeni umutlar başladı. Bizi ençok mutlu eden sayıların büyüklüğü değil, üyelerimizin, fuara katılanların başarısıydı.Bunuda fazlasıyla gördük.Bu başarı bizim başarımız değil, Dünya da ki teşkilatımızın başarısıdır.”dedi. İşlerinin yoğunluğu nedeniyle ikinci bir toplantıya katılmak üzere izin isteyen Müsiad genel Başkan Yardımcısı Adnan Bostan a plaket verildi.

Daha sonra söz alan Yurtdışı Türkler ve Akrabalar Toplulukları Başkanlığından Yurtdışı Vatadaşlar daire Başkanı Adem Günaydın da yaptığı konuşmada Hollanda ya geliş nedenlerinin Hükümet yetkilileri ile bir ser temaslarda bulunmak olduğunu belirterek “Hem Hollanda lı yöneticilerle hemde burada bulunan derneklerle temaslarımız oldu ve devam ediyor. Bizim bu görüşme talebimizi olumlu karşılayarak bu gün bizi sizlerle buluşturan yönetime teşekkür ederiz. “dedi. Günaydın yeni yapılanması ile kısa adı YTB olan Yurtdışı Türkler ve Akrabalar Topluluklarının çalışmaları ve yeni projeleri hakkında bilgiler verdi.

Bir cevap yazın