• Per. Mar 28th, 2024

ÖZ AİLESİNE BÜYÜKELÇİ DİŞLİ VE BAŞKONSOLOS YILMAZ`DAN TAZİYE ZİYARETİ

ByHaber Merkezi

Ara 19, 2018

Özcan Özbay / Rotterdam

Önceki gün gündüz saatlerinde Rotterdam da yaşanan silahlı saldırıda yaşamını yitiren 16 yasındaki lise öğrencisi Hümeyra Öz`ün ailesine taziye ziyaretine giden T.C. Lahey Büyükelçisi Şaban Dışlı ve Rotterdam Başkonsolosu Aytaç Yılmaz olayın çok üzücü olduğunu belirterek aileye gereken her türlü desteğin verilmesi konusunda hazır olduklarını belirttiler.

Çarşamba sabah saat 10 da da Rotterdam West’te bulunan Designcollege’inde bir anma töreni yapıldı. Törene öğrenciler, öğretmenler, veliler dışında Rotterdam Başkonsolosu Aytaç Yılmaz ve Rotterdam Belediye Başkanı Ahmed Aboutaleb de katıldı. Hollanda basınının yoğun ilgi gösterdiği anma töreninde medya okul içerisine alınmazken törene gelen öğrenci ve aileleri kapıda karşılandılar.

Hümeyra Öz`ün sınıfına bir Dilek Ağacı koyan yetkililer buraya öğrencilerin ve öğretmenlerin duygularını yazabileceklerini belirttiler. Dilek Ağacına bir çiçek bırakan Rotterdam Başkonsolosu Aytaç Yılmaz öğrencilere ve öğretmenlere başsağlığı dileklerinde bulundu. Ardından Rotterdam Belediye Başkanı Aboutaleb de Dilek ağacına bir çiçek bırakarak kalp içinde Türkçesi Çılgınlık, Neden yazılı bir de not yazdı. yaklaşık iki saat süren anma töreninde öğrenci ve öğretmenlerde duygularını belirten notlar eklediler.

Daha sonra okul binası önünde Basın mensupları ile biraraya gelen Rotterdam Belediye başkanı Ahmed Aboutaleb soruları cevapladı. Aboutaleb “Yaşanan bu olay çok korkunç. Okulda olması dahada korkunç. Neden böyle bir şeyin olduğunu anlamak mümkün değil. başta ailesine ve arkadaşları ile öğretmenlerine sabırlar diliyorum.”dedi.

OLAY NASIL OLDU

Olayın görgü tanıklarından alınan bilgiye göre Geçtiğimiz Salı günü öğlen saat 13.00 sıralarında okula gelen Bekir Erdoğan (31) iki yıldır

yakınlaşmaya çalıştığı ve sürekli red cevabı alan 16 yasındaki Hümeyra Öz ile konuşmak istedi. ikili konuşmak için Okulun zemin katında bulunan Bisiklet garajına geldiklerinde 8 el silah sesinin duyulmasıyla sanık Bekir Erdoğanın olay yerinden hızla koştuğu ve arabasına binerek uzaklaştığı görülmesiyle öğrenci ve öğretmenler olay yerine geldiklerinde Hümeyra Özün yerde kanlar içinde yattığını görüp polise ve ambulansa bildirmesi ile ortaya çıktı.
Polisin hemen harekete geçmesi ile olay yerinden 4 kilometre uzaklıkta sanık aracında yakalanarak önce gözaltına alınmış sonrasında da tutuklanmıştır.

Bir cevap yazın