• Sal. Mar 19th, 2024

ARACI İLE KANALA UÇAN HOLLANDALI YAŞLI KADINI KURTARIRKEN CAN VERDİ

ByHaber Merkezi

Ara 18, 2018

Özcan Özbay / Rotterdam

Rotterdam da Trafik denetçisi olarak görev yapan 51 yasındaki Salih Uğur Papadogan aracı ile kanala uçan yaşlı Hollandalıyı kurtarmak için suya atlayınca yaşamını yitirdi.

Olayla ilgili olarak açıklama yapan Salih Uğur Papadogan ın oğlu Ufuk Deniz Papadogan “Onunla gurur duyuyoruz, o bir kahraman”dediği babası Salih Uğur Papadogan ın olay günü Capella aan de ijsel de yaşanan trajedik olayda babasının, yaşlı bir Hollanda lı kadının aracı ile birlikte kanala uçmasının ardından hiç tereddüt etmeden suya atladığını ancak suyun soğuk oluşundan diye tahmin edilen ama kesinlik kazanmayan bir kalp krizi sonucu olay yerinde yaşamını yitirdiğini belirtti.

OLAY NASIL GERÇEKLEŞTİ

Rotterdam ın Capella aan de ijsel biolgesinde henüz sebebi bilinmeyen bir şekilde aracı ile kanala uçan 75 yasındaki Hollanda lı kadını görünce o an bölgede yol yapım çalışmaları nedeniyle Trafik denetçiliği yapan 51 yasındaki Salih Uğur Papadogan hiç tereddüt etmeden ceketini çıkartıp suya atladı. Suyun soğukluğundan olabileceği düşünülen ama henüz bir kesinlik kazanmayan bir nedenle suda kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren Salih Uğur Papadogan`ın cesedi olaydan bir kaç saat sonra bulundu.

AİLESİ HABERİ ALINCA YIKILDI

Ölen trafik denetçisinin oğlu 31 yasındaki Ufuk Deniz Papadogan babasının çok yürekli bir insan olduğunu, bu olay karşısında zaten kayıtsız kalamayacağını belirterek “”Babamın yapması normaldir. O her zaman bir başkası için hazırdı ve her zaman diğer insanlar için paylaşıp çalışmayı öğretti, “dedi.

CENAZESİ KOCAELİNE GİDECEK

Aslen Kocaeli den olduğu öğrenilen 51 yasında 3 kız iki erkek çocuk sahibi Salih Uğur Papadogan`ın cenazesi 19 Aralık Çarşamba günü Türkiye ye memleketi Kocaelin e götürülecek ve burada defnedilecek.

Salih Uğur Papadogan`ın ailesi yaşanan olayın çok acı olduğunu ama kendişinle gurur duyduklarını belirterek “Babamızın ölüm haberinin hemen ardından gerek sosyal medya üzerinden olsun, gerekse de bizzat arayarak başsağlığı dileyen Türk ve Hollanda lı dostlarımıza çok teşekkür ediyoruz.”dedi.

Bir cevap yazın