• Per. Mar 28th, 2024

Ailesini Türkiye’ye Getiren Cocu, Sözleşmesi Devam Ettiği İçin Ülkeden Ayrılamıyor

ByHaber Merkezi

Kas 29, 2018

Ailesini Türkiye’ye Getiren Cocu, Sözleşmesi Devam Ettiği İçin Ülkeden Ayrılamıyor

Fenerbahçe’de görevine son verilen Phillip Cocu’nun, ailesini buraya getirdiği ve sözleşmesinin devam ettiği için Türkiye’den ayrılmadığı ortaya çıktı.

Fenerbahçe’de Ankaragücü maçı öncesi Phillip Cocu’nun durumunu görüşmek için Hollandalı hocanın menajeri Rob Jansen, İstanbul’a çağrılmıştı. Bu görüşmelerin ardından Cocu ile yola devam karar çıktı. Jansen, ülkesine döndükten bir gün sonra hoca ile yollar ayrıldı. Jansen tekrar çağırılınca “10 gündür İstanbul’daydım. Sonuna kadar devam kararı aldık. Şimdi gönderdik, gelin görüşelim diyorsunuz. Gelmeme gerek yok. Sözleşme şartları çok açık. Gerekeni yapın” restini çekti.

Ankaragücü mağlubiyeti sonrası görevinden alınan Phillip Cocu, hala İstanbul’da. Görevden alınan ancak fesih işlemleri henüz gerçekleşmeyen Hollandalı hoca, kağıt üzerinde hala sarı-lacivertli takımın teknik direktörü gözüküyor. Görevden alınan Cocu, hala İstanbul’dan ayrılmadı. Bunun en önemli sebebi ise Cocu’nun ailesi ve resmi olarak sözleşmesinin devam etmesi.

AİLESİNDEN UZAK KALMAK İSTEMEDİ

Üç yıllık anlaşma yapan ve bu süre zarfında İstanbul’da kalacağını planlayan Hollandalı hoca, ailesinden uzak kalmak istemedi. Doğal olarak ailesini İstanbul’a getirdi. İstanbul’a yerleşen ve çocuğu burada okula başlayan Cocu, hiç beklemediği anda görevden alınınca planlarını değiştiremedi. Burada ortama alışan ailesini birden Hollanda’ya götürmenin doğru olmadığını düşündü. Bu nedenle çocuğunun eğitimi ve fesih anlaşmasının resmileşmemesi sebebiyle ülkesine dönmedi.

ÖNCE “KALACAK” DENDİ SONRA SÖZLEŞMESİ FESHEDİLDİ

Bu arada Hollandalı çalıştırıcı ve menajeri görevden alınış şekli sebebiyle yönetime tepkili. Ankaragücü maçı öncesi yönetimle yapılan görüşme sonrası Cocu ile devam kararı alınmış ardından menajeri Rob Jansen İstanbul’dan ayrılmıştı. Bu gelişmenin ardından Cocu’nun görevine son verilmesine Jansen tepki gösterdi. Yönetim fesih görüşmeleri için İstanbul’a gelmesini istese de bu talep, yönetimin Cocu’yu görevden alış şekli sebebiyle kabul görmedi. Menajeri, yönetime “Gelmeme gerek yok. Sözleşme fesih şartları açık. Gerekeni yapın” dedi. Fakat yönetim, mevcut fesih bedelinde indirime gitmek istemesi sebebiyle menajeri ile görüşmekte ısrarcı. Ancak Cocu ve menajeri görevden alınış şekli sebebiyle bunun pazarlığa açık bir durum olmadığını düşünüyor.

Kaynak: Skorer

Bir cevap yazın